Социалдемократите на канцлера Олаф Шолц спечелиха изборите в неделя в

...
Социалдемократите на канцлера Олаф Шолц спечелиха изборите в неделя в
Коментари Харесай

Партията на Шолц спечели изборите в Бремен

Социалдемократите на канцлера Олаф Шолц завоюваха изборите в неделя в най-малката провинция на Германия, Бремен , в гласоподаване, което може да даде скромна убеденост на лявоцентристката партия, чиято известност спада в народен мащаб, предава Ройтерс.

Бремен не се смята за политически измерител за други елементи на Германия поради характерните му характерности и дребния размер на провинцията с към 683 000 поданици - в град Бремен и неговото пристанище Бремерхафен в Северно море.

За разлика от тях провинциите Бавария и Хесен, които ще проведат избори през октомври, съставляват дружно близо една четвърт от популацията на Германия от 83,2 милиона души.

Все отново обичайна цитадела на ГСДП - авто център, който се трансформира в основно пристанище за разрастващата се офшорна вятърна промишленост - е първата федерална земя, която организира нови избори тази година.

Прогнозираните резултати, оповестени от локалната статистическа работа, слагат ГСДП преди всичко с 29,5% , което е с 4,6 процентни пункта повече от последните избори през 2019 година, когато претърпя горчива загуба от консерваторите. Въпреки провалянето преди четири години, СДП въпреки всичко съумя да резервира кметството, откакто образува коалиция със Зелените и крайнолявата " Лява партия ".
 Шолц изключва опцията за финансова рецесия в Германия и Европа
Шолц изключва опцията за финансова рецесия в Германия и Европа

Паричната система към този момент не е толкоз нежна

Резултатът от неделя, в случай че бъде доказан, ще бъде с към 10 процентни пункта по-добър от този, който ГСДП демонстрира на национално равнище, където бележи спад след федералните избори през 2019 година на фона на рецесията с разноските за живот след началото на войната в Украйна.

" Номер едно в Бремен - това сме ние ", сподели кметът Андреас Бовеншулте, чиято известност способства за успеха.

Консерваторите се подредиха на второ място в Бремен с 25,8%, което е с 0,9 процентни пункта по-малко от резултатите им за 2019 година, съгласно плануваните данни.

Междувременно и двете партии, които си партнират с ГСДП във федералната коалиция на Шолц, Зелените и демократичните Свободни демократи (СвДП), претърпяха загуби в Бремен.

Най-тежко пострадаха Зелените с 11,8%, спад от 5,6 процентни пункта.

" Трябва да разгледаме какво направихме неправилно ", сподели Омид Нурипур, съпредседател на Зелените, като сподели, че това също е отражение върху представянето на партията на национално равнище.

Партията беше подложена на рецензии през последните месеци поради политиките си в региона на енергетиката и климата - по-специално закон, забраняващ множеството нови отоплителни системи с нефт и газ от 2024 г, който съгласно критиците ще натовари прекалено много семействата и не е задоволително добре премислен.

Напоследък партията е упреквана в кронизъм (назначения на другари или роднини) в ръководеното от Зелените министерство на стопанската система, което партията отхвърля.

Свободните демократи, подкрепящи бизнеса, печелят 5,2%, спад от 0,7 процентни пункта, съгласно плануваните резултати, и единствено нищожно над прага от 5% за влизане в Народното събрание - затруднение, което не съумя да преодолее в три гласувания в тази провинция.

Лявата партия означи 11,5%, а дясната популистка партия " Гневни жители " - 9,5%.

Подкрепата за " гневни жители " скочи, откакто крайнодясната " Алтернатива за Германия " (АзГ), демонстрира нарастване на известността в националните социологически изследвания до 15-17%, не участваше в изборите в Бремен заради вътрешни разделения.

Окончателните резултати се чакат в сряда.
 Отменя се стачката на ЖП служащите в Германия
Отменя се стачката на ЖП служащите в Германия

Работодателите са изпълнили едно от главните искания
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР