Сосиете женерал (Societe Generale) планира да съкрати около 900 работни

...
Сосиете женерал (Societe Generale) планира да съкрати около 900 работни
Коментари Харесай

Френската банка Сосиете женерал уволнява 900 работници

" Сосиете женерал " (Societe Generale) възнамерява да редуцира към 900 работни места в централата си в Париж като се надява това да се случи посредством взаимно единодушие със чиновниците. Това заяви през днешния ден третата най-голяма банка във Франция, която e листвана на борсата. Така тя способства към вълната от загуба на работни места в световния финансов бранш.
Планираните съкращения, които ще бъдат показани на синдикатите, са едвам 2 на 100 от общата работна ръка на банката и почти 5 на 100 от личния състав в централата й.
" Целта е да се групират и обединят избрани действия и функционалности, да се отстранен йерархическите нива, с цел да се усъвършенства процесът на взимане на решения и да се промени броят на някои екипи предвид на преразглеждането на планове и процеси ", се показва в известие на " Сосиете женерал ".
Съкращаването на работни места е обвързвано с опитите на основния изпълнителен шеф Славомир Крупа да събере брутни спестявания на стойност към 1,7 милиарда евро до 2026 година, по образеца на други огромни банки.
" Дойче банк " (Deutsche Bank) също разгласи този месец, че ще редуцира 3500 работни места, а американската банка " Сити " (Citi) разгласи, че ще освободи 20 000 души през идните две години, осведоми Българска телеграфна агенция. 
В " Сосиете женерал " работят към 52 000 души във Франция и 112 000 в международен проект, съгласно половингодишния финансов отчет за 2023 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР