СОС отказа да намали такса Битови отпадъци“ за граждани и

...
СОС отказа да намали такса Битови отпадъци“ за граждани и
Коментари Харесай

Иван Таков: Възмутителен е отказът да бъдат подкрепени читалищата в кризата

СОС отхвърли да понижи такса „ Битови боклуци “ за жители и да освободи читалищата от такса „ Смет “ за 2021 година Възмутителен е отводът да бъдат подкрепени читалищата в рецесията. Българска социалистическа партия – София прави три съответни оферти по отношение на план-сметката за непорочност на София през 2021 година. Това сподели заместник-председателят на групата на „ Българска социалистическа партия за България “ и на Комисията по финанси и бюджет на СОС Иван Таков.
" Първо, понижаване с 10 % на такса „ Битови боклуци “ за недвижимите парцели на жителите. По този метод към 5 милиона и половина ще останат разполагаем в фамилните бюджети, които ще са им в изгода поради усложнената икономическа конюнктура в столицата ", изясни Таков.

Освобождаване от задължението за заплащане на такса „ Битови боклуци “ за всички читалища на територията на Столична община е второто предложение на социалистите. „ Правим предлагането за 2021 година, тъй като с цел да бъдат освободени изобщо от това обвързване читалищата, е нужна смяна в наредбата, която ще предложим на следващ стадий “, сподели общинският консултант от Българска социалистическа партия и се аргументира, че читалищата пострадаха съществено в Коронавирус рецесията, а те са и постоянно са били едно от най-значимите културни средища и им изискуем сходна поддръжка. По думите му това няма да коства на Столична община повече от 80 хиляди лв., което е оскъдна сума на фона на предстоящите доходи от такса битови боклуци за 2021 година в размер на съвсем 230 милиона лв..

От Българска социалистическа партия – София оферират и средствата за лятно улично разчистване да бъдат увеличени с спомагателни 3 милиона лв.. Тези средства да се изразходват единствено за миене на вътрешно-квартални улици.

„ Предложението за увеличение на честотата на миене се прави като спомагателна мярка за възстановяване качеството на атмосферния въздух ", уточни Иван Таков.

" В препоръчаният план на план-сметката за 2021 година разноските са в размер 220 милиона лв., в същото време плануваните доходи от такса „ Битови боклуци “ са в размер над 228 милиона лв.. Отново е заложен остатък от над 8 милиона лв., а действително ще бъде доста по-голям “, посочи заместник-председателят на групата на социалистите и означи, че направените оферти кореспондират напълно с планувания остатък.

Според него това значи, че осъществяването на план-сметката за 2021 година не е застрашено от дефицит на средства. „ В нашите оферти няма популизъм. А в областта на чистотата Столична община е голям дебитор на софиянци ", съобщи Иван Таков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР