Sony започна да разпространява бета версия на нов фърмуер за

...
Sony започна да разпространява бета версия на нов фърмуер за
Коментари Харесай

PlayStation 5 получи поддръжка на 8TB SSD и Dolby Atmos – засега само в бета версията на фърмуера

Sony стартира да популяризира бета версия на нов фърмуер за PlayStation 5 в определени страни. Актуализацията е „ научила “ конзолата да работи с NVMe SSD дискове с потенциал до 8 TB и обезпечава поддръжка на звуковата технология Dolby Atmos. Освен това конзолата е получила разнообразни усъвършенствания, свързани с потребителския интерфейс.

Ключовото изобретение в новия фърмуер е точно поддръжката на Dolby Atmos. Той употребява патентована 3D аудио технология и ще работи със съвместими устройства. Не единствено игрите, само че и приложенията с мултимедийно наличие ще поддържат съраунд тон. В настройките на звуковия излаз се появи нов детайл, наред с линейния PCM, Dolby Audio и DTS.

Понастоящем PlayStation 5 поддържа единствено M.2 NVMe SSD дискове с потенциал до 4 TB. Новият фърмуер прибавя поддръжка на дискове с потенциал до 8 TB. Те би трябвало да дават отговор на минималните условия на Sony, а точно скорост на трансфер от най-малко 5500 MB/s или по-висока.

От Sony също по този начин са добавили опция за деактивиране на „ писукането “ на PS5 при включване и изключване на конзолата, както и при прекосяване в режим на заспиване. При предпочитание към този момент този звуков резултат може да се изключи. В основното меню има и алтернатива за включване на тактилната противоположна връзка на DualSense контролера. Тя ще се задейства при пускане на игра, при поява на уведомление и така нататък

Тази тактилна противоположна връзка на контролера е налична дружно с нова функционалност за досегаемост, която ви разрешава да добавите втори контролер към един акаунт, с цел да го употребявате като спомагателен. Това е отлично за подкрепяне на деца или другари при довеждане докрай на сложна част от игра или за навигация из потребителския интерфейс на PS5.

Компанията е подобрила и някои от обществените функционалности на конзолата. Например, към този момент можете да поканите човек на частно празненство без да се постанова да го каните в група или да създавате нова. Вече не е належащо да каните всеки човек поотделно – можете да добавите цяла група. Sony също по този начин са добавили реакции посредством емотикони в известията.

Актуализацията също по този начин усъвършенства помощта за игрите и вкарва функционалност за търсене на игри в библиотеката на потребителя.

Можете да се регистрирате за програмата за бета проби на уеб страницата на Sony. Новата актуализация ще бъде налична за всички притежатели на PS5 по някое време през идващите месеци.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР