Sony за първи път обяви намаление на цените на PlayStation

...
Sony за първи път обяви намаление на цените на PlayStation
Коментари Харесай

Sony за първи път стартира разпродажба на PlayStation 5 – цените в избрани страни са намалени с 16%

Sony за първи път разгласи понижение на цените на PlayStation 5 (PS5) във Англия, Германия, Индия и други страни като част от лятната ликвидация. Отстъпката е към 16% от общоприетата цена на конзолата, което прави PS5 по-достъпна за геймърите по света.

PS5 към този момент се предлага в Обединеното кралство за £399,99, което е по-малко от постоянната цена на конзолата от £479,99 и даже по-ниска от нейната начална цена от £449,99 преди нарастването на цената на PS5 отвън Съединени американски щати предходната година. В Обединеното кралство отстъпката от £75 ще бъде годна до 10 август.

В Германия Sony също предлага отстъпка за PS5 от €75, а немският Amazon продава PS5 още по-евтино — за €459,99 вместо на нормалната цена от €549,99. Офертата е годна до 7 август. Потребителите също по този начин могат да намерят PS5 с отстъпка от €75 в Ирландия и Австрия, до момента в който в Индия отстъпката е 7500 рупии ($91).

Намалението на цената идва в миг, когато Sony разгласи, че е продала 40 милиона PS5 от стартирането на конзолата през 2020 година Компанията съобщи, че е утроила броя на доставените конзоли от януари до март, достигайки 6,3 милиона единици, по отношение на 2 милиона през същия интервал на предходната година. Временното понижение на цената на PS5 идва малко преди упования анонс на модела PS5 Slim. По време на скорошно правосъдно съвещание сред Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати (FTC) и Microsoft, последният загатна вероятната цена на новия модел PS5 Slim. Според Microsoft, цената на новите артикули може да бъде $399,99. Ако тези догатки се потвърдят, тогава PS5 Slim ще коства толкоз, колкото и Digital Edition на PS5. Новият модел обаче, за разлика от Digital Edition, ще разреши на потребителите да свързват външно дисково устройство.

Намаляването на цената на PS5 от страна на Sony е значим ход за компанията, който може да притегли повече купувачи и да увеличи продажбите на конзолата. Същевременно се чака анонсът на новия модел PS5 Slim, което може да докара до по-нататъшно развиване на пазара на игровите конзоли.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР