Sony винаги е била компания, която прокарва свой собствен път

...
Sony винаги е била компания, която прокарва свой собствен път
Коментари Харесай

Sony Xperia XZ1 – съвременност и бъдеще в едно

Sony постоянно е била компания, която прокарва собствен личен път в електронните трендове. И през тази година тя беше устремена към покоряването на нови върхове, като предложи на пазара няколко нови новаторски телефона. В последните дни на 2017 година ви представяме последния флагман на японците - Xperia XZ1, който направи своята премиера преди 2 месеца.

Той е друг, внимателен и моден. Комбинацията сред острите ръбове и загладените форми се усеща удобно в ръката. Благодарение на 5.2-инчовия екран, можете умерено да го употребявате с една ръка и елементарно да достигате до всеки диагонал. Скенерът на пръстови отпечатъци подсигурява защитеност на персоналните данни.
Класацията на GSMArena подрежда Xperia пред устройства като Huawei P10 Plus, Honor 8 Pro и Honor 9, Samsung Galaxy S8+ и даже Гугъл Pixel 2, а сертификацията по стандарт IP68 го прави резистентен против прахуляк и вода. Устройството може да бъде потапяно за не повече от 30 минути на дълбочина от 1,5 метра.


Дисплеят е едно от най-ярките качества на Xperia XZ1. Той е 5.2-инчов IPS LCD с 16 милиона цвята, резолюция 1080х1920 (424 ppi) и надминава упованията и на най-големите скептици. Това не е изненада, защото Sony са употребявали X-Reality енджин, както и HDR 10 и Triluminos технологията от своите BRAVIA тв приемници. Картината е жива, динамична и детайлизирана.

Колкото до аудио преживяването, от Sony са заложили на познатия 3,5-милиметров жак, което разрешава на потребителите да употребяват обичаните си слушалки. Качеството на звука е на извънредно високо равнище, характеризира се с кристална непорочност. Огромна заслуга за това има 24-битовият процесор.


Под красивото алуминиево тяло на Xperia XZ1 се крие 8-ядрен Snapdragon 835 - 4 ядра Kryo на тактова периодичност от 2.35 GHz и още 4 на 1.9 GHz. Оперативната памет е 4 GB RAM, а отделеното пространство е 64 GB, само че може да бъде увеличено благодарение на слот за microSD за още 256 GB.

Сдобивайки се с Xperia XZ1, получавате достъп до най-актуалните модерни приложения и ще останете очаровани от Android 8.0 (Oreo). XZ1 разполага с изчистенa и извънредно адаптивна операционна система.

Основната камера в Xperia XZ1 е 19 MP MotionEye , снабдена с лазерен автофокус и LED мълния. Предлага експедитивност, моментални автоматизирани настройки, съвършеното фокусиране, откриването на лица в фрагмента и още доста други благоприятни условия. С доближаване в непосредствен проект, камерата е подготвена да снима в macro режим, а още по-близкото приближение включва режима за снимане на документи.

Уникална функционалност за пазара на смарт телефони е наличния режим за снимане на slow motion клипове, който разрешава да запечатвате света към вас при 960 кад/сек.

В Xperia XZ1 получаваме за първи път в смарт телефон новаторската технология 3D Creator , с помощта на която може да интегрирате себе си във виртуалната действителност. С хардуер като този доста бързо ще започнете да се чувствате като професионален фотограф.

Предната камера е 13 MP с електронно стабилизиране на изображението. Предлага всичко належащо, с цел да вършиме запаметяващи се селфита.

В умозаключение ще споменем, че Xperia XZ1 е смарт телефон, който предлага мощност, задоволяваща и най-претенциозните консуматори. Той е хубав, грациозен, мултифункционален, актуален и с взор към бъдещето.

Капацитетът на литиево-йонната батерия е 2700 мАч и обезпечава дълготрайно време на самостоятелна работа, през което можете безпроблемно да отмятате работните си задания, да бъдете в контакт с околните си и да се наслаждавате на тон и картина от висока класа. За улеснение се поддържа технология за бързо зареждане.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР