Sony имат отдавна сериозно присъствие в киноиндустрията, но наскоро обявена

...
Sony имат отдавна сериозно присъствие в киноиндустрията, но наскоро обявена
Коментари Харесай

Sony обяви появата на PlayStation Productions

Sony имат от дълго време съществено наличие в киноиндустрията, само че неотдавна оповестена самодейност, може да събере отделите, занимаващи се с кино и тези с видеоигри, с цел да забележим общи планове, като да вземем за пример филми по The Last of Us, Detroit: Become Human или God of War. Това би станало допустимо с помощта на PlayStation Productions, напълно нова компания, която ще се управлява от Асад Кизилбаш, вицепрезидент на маркетинга към Sony PlayStation и ръководителят на SIE Worldwide Studios Шон Лейдън и е натоварена с преместването на игровите прекарвания на огромния и дребния екран.

„ Имаме 25 години опит в създаването на видеоигри и това е дало като резултат 25 години на страхотни игри, поредици и истории “, споделя Лейдън в изявление с Hollywod Reporter. „ Смятаме, че в този момент е удачния миг да погледнем и към други медийни благоприятни условия, като стрийминга, филмите или малкия екран, с цел да дадем на нашите светове нови измерения “.

Кизилбаш, на собствен ред, изяснява, че той и сътрудниците му са решили, че вместо да лицензират заглавията си на други студиа, които да основават кино наличие по тях, по-добрия метод тук е било те самите да създават и продуцират тези планове. „ Не единствено тъй като сме по-запознати с тези заглавия, само че и тъй като знаем какво обича общността на PlayStation “, добавя той. Именно тук идва и любопитна детайлност в проектите на компанията. Вместо да трансферират цялостна отговорност на Sony Pictures, киноподразделението на Sony, PlayStation Productions ще е компанията, която основава това медийно наличие, а Sony Pictures – само с разпространяването.

Но филмите по видеоигри рядко стават шлагери и последните доказателства за това са акомодациите на World of Warcraft и Assassin’s Creed. Това е въображаемо от хората от Sony и те считат, че са намерили решението.

„ Може ясно да видите единствено като гледате някои от тези акомодации, че режисьорите или сценаристите не схващат тези светове или изобщо видеоигрите. Истинското предизвикателство е по какъв начин да пренесеш 80 часа геймплей на филмовия екран. Отговорът е, че не го правиш. Това, което би трябвало да направиш е да вземеш тази цялостна идея и да я поднесеш особено за филмовата аудитория. Не се опитваш да преразказваш игра във филм “, декларира Лейдън.

Остава да забележим коя от огромните видеоигри ще е първият кинопродукт на новата компания.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР