Sony анонсира пълноформатния фотоапарат Аlpha 1, който ползва нов 50.1МР

...
Sony анонсира пълноформатния фотоапарат Аlpha 1, който ползва нов 50.1МР
Коментари Харесай

Sony пуска нов флагман – пълноформатният Alpha 1 може да снима 8K 30fps видео

Sony анонсира пълноформатния фотоапарат Аlpha 1, който употребява нов 50.1МР stacked CMOS Exmor RS датчик и разчита на усъвършенстван процесор Bionz XR, който удвоява до 120 пъти в секунда скоростта на AF и AE калкулации по отношение на Alpha 9 II даже и при дълготрайно снимане при 30 fps. Въпреки че предлага два пъти повече пиксели по отношение на Alpha 9, новият модел дава обещание и с 1.5x понижаване на неприятния резултат rolling shutter при снимане. Това разрешава синхронизиране със светкавици при прилагане на електронен затвор при 1/200 sec и 1/400 sec при работа с механичния.

Sony Alpha 1 може да снима 8K 30p 10-bit 4:2:0 XAVC HS видео с oversampling на 8.6K изображения за хващане на още повече елементи в допълнение на опцията за снимане на 4K 120p 10-bit 4:2:2 видео. Устройството има и специфична система за разпръскване на генерираната топлота, която разрешава запис на 8K видео с дълготрайност до 30 минути. Моделът е и първи в портфолиото на Sony, който поддържа запис на Lossless Compressed RAW файлове, както и поддръжка на JPEG/HEIF режим и HEIF формат за плавна 10-битова последователност.

Фотоапаратът включва два CFExpress Type A слота, които могат да работят и с SD карти. Сред останалите особености откриваме 5-осева система за оптична стабилизация, която може да компенсира 5.5EV.

 Sony пуска нов флагман - пълноформатният Alpha 1 може да снима 8K 30fps видео

Тази технология се употребява и от режима за снимане на фотоси с резолюция 199МР посредством съчетание на няколко фрагмента. Alpha 1 предлага система за автофокус със 759 точки за фазова детекция, които покриват към 92% от изображението. Добавени са усъвършенствани системи за фокусиране върху очите на хората и животните в фрагмента, плюс нова алтернатива за различаване на очите на птици.

Устройството разполага с 9.44M OLED визьор с освежаване с периодичност до 240fps. Снимащите видео също ще останат удовлетворени, тъй като Alpha 1 поддържа вътрешен запис на 4K 120fps видео за снимане на 5х slow-motion придвижване. Добавена е съгласуемост с цветовата матрица S-Cinetone и със S-Log3 за реализиране на 15+ стопа динамичен диапазон, а S-Gamut3 и S-Gamut3.Cine разрешават видеото от Alpha 1 елементарно да се комбинира със снимано с VENICE, FX9 или други професионални камери. Sony Alpha 1 се чака в Европа през март на цена от към 7300 евро.

Източник: Sony

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР