Солта се приема за един от основните виновници за високото

...
Солта се приема за един от основните виновници за високото
Коментари Харесай

Какво се случва в тялото ни 30 минути след консумация на сол?

Солта се приема за един от главните виновници за високото кръвно налягане

Това е по този начин, тъй като тя кара тялото да задържа вода. Твърде огромното количество сол в диетата и натрупването на вода в тялото са два фактора, които оказват спомагателен напън върху стените на кръвоносните съдове, информира .

Консумацията на солена храна може доста да понижи артериалната дилатация, която е обвързвана със здравето на сърдечно-съдовата система.

Болестите на сърцето и кръвообращението съставляват към една четвърт от всички смъртни случаи всяка година. От тях най-често срещаният вид е коронарна артериална болест. Тя поражда при притеснение на артериите заради струпване на мастни субстанции по стените им. Ако не се лекува, следствията може да са съдбовни.

Какво се случва с кръвоносните ни съдове 30 минути след потреблението на сол?

Позовавайки се на проучване, съветският кардилог доктор Олег Варфоломеев споделя, че солта може също да аргументи съществени сърдечно-съдови проблеми съвсем незабавно след нейната консумация.

Целта на изследването е да се изследва резултата на солта след хранене върху ендотелната функционалност (ендотелът е тънката мембрана, която покрива вътрешността на сърцето и кръвоносните съдове) при здрави човеци.

Установено е, че високият банкет на натриев хлорид оказва неподходящ резултат върху вазодилатацията в постпрандиално положение (след хранене), споделя кардиологът Олег Варфоломеев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР