Солта, чиято прекалена консумация води до покачване на кръвното налягане,

...
Солта, чиято прекалена консумация води до покачване на кръвното налягане,
Коментари Харесай

Трябва да намалите солта? Тези 7 вкусни начини са перфектни за целта

Солта, чиято прекомерна консумация води до повишаване на кръвното налягане, а това от своя страна усилва възможностите за инсулт, сърдечен удар или проблеми с бъбреците, се крие на всички места.

Ето седем вкусни и ароматни заместители на солта.

Червен пипер

Тази универсална фалшификация може да се употребява по редица способи. Познат като националната фалшификация на Унгария, аленият пипер се комбинира отлично с омлети и други типове яйца, паста, месни блюда, всевъзможни типове картофи, печени ядки и даже пуканки, в случай че търсите добър сурогат на солта.

Цитрусови плодове

Прясно изцеденият сок от лимон или лайм има силата изцяло да промени ястия като пиле, риба, морски блага и салати и по този начин да не се постанова да осолявате щедро.

Оцет

За да придадете усет на салати, печени зеленчуци, риба, зелева салата и други солени блюда, можете да употребявате червен или бял винен или балсамов оцет. Киселото понижава чувството за безсолност.

И това е забавно: Д-р Ваня Господинова: Ниското кръвно също е рисково! - четете на най-полезния здравен уебсайт zdrave.to.

Розмарин и мащерка

Комбинацията от розмарин и мащерка най-често се асоциира с печени картофи, само че тези ароматни билки в действителност могат да вземат участие в безчет други предписания. Можете да опитате тази двойка с всевъзможни типове зеленчуци, маринати, яхнии, супи, риба, агнешко и пилешко.

Лук

Лукът постоянно е именуван основата на всяко вкусно ядене. На процедура можете да сложите лук на всяка рецепта, с цел да я съживите и да я напраните вкусна.

Босилек

Босилекът е необятно публикуван в италианската кухня. Той е универсална билка, която може да се употребява в редица ястия и да ги направи апетитни, даже и в случай че се приготвени с доста малко сол.

Лют червен пипер

Ако харесвате храни, които са по-пикантни, лютият червен пипер е новият ви най-хубав другар. Добавете тази фалшификация в чили и супи, с цел да ги подлютите, както и към месни специалитети, печени зеленчуци и ядки. С толкоз доста усет и загряващ резултат даже няма да усетите неналичието на сол.

Източник: zazdraveto.net
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР