СОЛТ ЛЕЙК СИТИ (АП) — Почти пълната забрана на абортите

...
СОЛТ ЛЕЙК СИТИ (АП) — Почти пълната забрана на абортите
Коментари Харесай

Почти пълната забрана на абортите в Юта ще остане блокирана, докато долната инстанция не прецени нейната конституционност

СОЛТ ЛЕЙК СИТИ (АП) — Почти цялостната възбрана на абортите ще остане в режим на задържане в Юта, откакто Върховният съд на щата постанови в четвъртък, че законът би трябвало да остане блокиран, до момента в който по-нисък съд не реши неговата конституционност.

Демократите приветстваха решението, което значи, че абортът, най-малко към този момент, ще остане легален до 18 седмици според различен щатски закон, който служи като авариен вид, защото правата на аборт са хвърлени в невъзможност.

Панелът написа в мнението си, че Асоциацията за планувано родителство на Юта е имала законова легитимация да оспорва закона за задействане на абортите на щата и че по-нисък съд е работил в границите на нейната подготвеност, когато в началото е блокирал възбраната.

Тяхното решение визира единствено дали рестриктивните мерки остават на пауза на фона на по-нататъшни правосъдни процедури и не взема решение окончателния резултат от политиката за абортите в щата. Сега делото ще бъде върнато на по-нисък съд, с цел да се дефинира д...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР