Солидарността между Русия и Турция прави някого наистина ревнив. Това

...
Солидарността между Русия и Турция прави някого наистина ревнив. Това
Коментари Харесай

Ердоган: Солидарността между Русия и Турция прави някого наистина ревнив

Солидарността сред Русия и Турция прави някого в действителност ревностен. Това съобщи турският президент Реджеп Ердоган преди началото на срещата си с съветския водач Владимир Путин в Йоханесбург.

Коментарът на Ердоган беше изработен откакто малко по-рано в "Туитър " американският президент Доналд Тръмп заплаши Анкара със съществени наказания поради ареста на американския свещеник Андрю Брънсън, което провокира остра турска реакция.

Преди срещата на Реджеп Ердоган и Владимир Путин турският водач уточни, че връзките сред двете страни във всички сфери, в това число политическите, военните, икономическите и културните връзки, се развиват доста бързо. По думите му, до края на годината към 6 млн. съветски туристи ще посетят Турция.

Оценката му беше споделена от съветския държавен глава, който съобщи, че връзките не престават да преодоляват всички рецесии, в това число сирийската.

Владимир Путин добави, че двустранният стокообмен през миналата година е достигнал 22 милиарда $. Той изрази удовлетворение, че се среща с турския си сътрудник.

Разговорът продължи към 1 час и 15 минути.

Руският и турският водач през тази година 16 пъти обмениха отзиви по телефона по повод двустранните връзки и обстановката в Сирия.

Реджеп Ердоган беше придружаван от внушителна делегация, включваща министрите на финансите, външните работи, защитата, търговията, ръководителя на разузнаването и президентския представител.

Двамата водачи разговаряха по време на Десетата среща на върха на БРИКС, включваща Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка. Ердоган беше поканен като наблюдаващ, защото Турция е ръководител през сегашния мандат на Организацията за ислямско съдействие. Преди диалога с Владимир Путин, Реджеп Ердоган организира и към 40-минутна среща с китайския президент Си Цзипин.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР