Солариумите могат да увеличат риска от рак на кожата. Това

...
Солариумите могат да увеличат риска от рак на кожата. Това
Коментари Харесай

Солариумите и риска от рак на кожата: Как да се предпазим?

Солариумите могат да усилят риска от рак на кожата. Това е значима причина да се предпазим от тях. Ето няколко метода, по които можем да се предпазим от нездравословните резултати на солариумите:

Избягвайте използването на солариуми - Най-добрият метод да се предпазим от риска от рак на кожата е да не ги използваме.

Избягвайте несъразмерното излагане на UV лъчи - Ако решите да употребявате солариум, избягвайте несъразмерното излагане на UV лъчи. Не прекалявайте времето, което прекарвате на солариума, и не използвайте солариуми прекомерно постоянно.

Използвайте защитни очила - Използвайте защитни очила, с цел да предпазите очите си от увреждане.

Използвайте предпазен крем за слънце - Използвайте крем за слънце с висок фактор на отбрана, когато употребявате солариум. Това ще помогне да се предпазите от увреждане на кожата.

Преглеждайте кожата си постоянно - Редовните прегледи на кожата ви могат да оказват помощ да се виждат промени и да се диагностицира рак на кожата в ранен стадий, когато е по-лесно да се лекува.

Все отново, най-хубавият метод да се предпазим от риска на рак на кожата, е да избегнем използването на солариуми и да се предпазваме от несъразмерното излагане на слънце.

Солариумите излагат кожата на нездравословните UV лъчи, което може да докара до увреждане на кожата и увеличение на риска от рак на кожата. Те също по този начин могат да доведат до поява на бръчки и петна на кожата.

В някои страни, използването на солариуми от младежи е неразрешена, защото кожата на младежите е по-чувствителна и по-възприемчива на увреждания.

В допълнение към риска от рак на кожата, използването на солариуми може да докара и до други проблеми с кожата, като изгаряне на кожата, обриви, сухота на кожата и дерматит.

Някои хора може да са по-уязвими от други за вредите на солариумите. Това включва хора с по-чувствителна кожа, тези с доста нежна кожа и тези с доста светла кожа или доста малко меланин. Хора, които към този момент имат история на рак на кожата или меланома в фамилията си, също могат да бъдат по-уязвими.

В последна сметка, използването на солариуми не е безвредна и може да има съществени последствия за здравето на кожата. Най-добре е да заобикаляме използването им и да предпазваме кожата си от слънцето и UV лъчите.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР