Софтуерният гигант Microsoft обяви, че ще съкрати 10 000 служители.

...
Софтуерният гигант Microsoft обяви, че ще съкрати 10 000 служители.
Коментари Харесай

Microsoft съкращава 10 000 души и свива разходите

Софтуерният колос Microsoft разгласи, че ще редуцира 10 000 чиновници. Изпълнителният шеф Сатя Надела е изпратил писмо до личния състав на компанията, в което го уведомява за решението, оповестява GeekWire.

Процесът ще продължи до края на март т.г. Това ще са към 5% от всички чиновници на компанията. Освен това тя ще свие разноските и ще отпише 1,2 милиарда $, когато разгласи финансовите си резултати идната седмица.

Надела споделя, че това са разноски за компенсации на чиновниците, промени в портфолиото и консолидиране на наетите офиси. Иначе казано, компанията възнамерява да събере повече хора в по-малко офис площи.

Надела не разказва кои отдели ще са най-засегнати от съкращенията. " Това е от сложните решения, които сме взимали в 47-годишната история на компанията, с цел да можем да продължим да работим в промишленост, която не прости на никой, който не се приспособява към измененията ", написа той.

Това е второто по величина стесняване на личния състав в историята на Microsoft. През 2014 година компанията редуцира 18 000 души, малко откакто точно Надела пое управлението. Тогава обаче множеството съкращения бяха чиновници на Nokia, чийто бизнес компанията продаде.

Сегашното редуциране евентуално ще обхване разнообразни отдели. То е и внезапна смяна на фона на досегашната тактика на Microsoft. Само през предходната година тя е наела 40 000 души до общо над 220 000.

Microsoft е следващият ИТ колос, който редуцира чиновници през последните няколко месеца. Заради инфлацията и високите разноски, Amazon, Meta, Salesforce, Гугъл, Twitter и други компании също редуцираха хиляди души от личния състав си.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР