Софтуерът не само играе все по-голяма роля в самите превозни

...
Софтуерът не само играе все по-голяма роля в самите превозни
Коментари Харесай

Nissan с нов софтуерен партньор

Софтуерът освен играе все по-голяма роля в самите транспортни средства, само че също по този начин е доста значим и за тяхното развиване. Японският производител на коли Nissan към този момент има нов софтуерен сътрудник в лицето на експерта Aras. Целта на партньорството е да се усъвършенства ръководството на сложността на софтуерните разновидности, употребявани в транспортните средства.

Основата за това решение са проектите на Nissan да разшири производството на електрически коли в сходство с възходящото търсене на клиентите. Въпреки че електрификацията на транспортните средства носи обилни преимущества, тя също по този начин слага нови условия към ръководството на конфигурацията на софтуерните функционалности, нужни в колите.

С възходящата степен на електрификация в Nissan, количеството на обвързвания първоначален код също нараства, което към този момент е повишено до повече от 100 милиона реда на транспортно средство. С потреблението на Aras Innovator, изцяло решение за цялостно ръководство на виталния цикъл на продукта (PLM), Nissan има за цел да форсира създаването на нови приложения посредством моделиране на сложни бизнес процеси и осъществяване на всички нужни промени в тези приложения с по-малко старания за програмиране би трябвало.

Според Арас преимуществата включват усъвършенствано качество на автомобилния програмен продукт, по-кратки времена за разработка, нараснала успеваемост на ресурсите и отбягване на неточности, които преди са били резултат от ръчното въвеждане на информация.

„ Инженери от разнообразни подразделения и екипи на Nissan в този момент употребяват една и съща платформа, с цел да основат цифрова нишка, която разрешава проследимост на техническите условия, до момента в който работят върху детайлите на дизайна с високоспециализирани софтуерни принадлежности “, споделя Хироаки Немото, управител на Nissan.

Само преди 10 години тази концепция би била толкоз предизвикателна, че не би могло да се откри уместно решение. Днес Aras Innovator дава опция за поетапно осъществяване на тези цели с помощта на свойствата „ елементарно за създаване “, „ елементарно за подравняване “ и „ елементарно за свързване “.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР