Софийският университет Св. Климент Охридски започна да настанява бежанци от

...
Софийският университет Св. Климент Охридски започна да настанява бежанци от
Коментари Харесай

СУ дава две от базите си за настаняване на бежанци от Украйна

Софийският университет " Св. Климент Охридски " стартира да настанява бежанци от Украйна в две от своите бази – Творческия дом в Китен и част от общежитието на Департамента за информация и рационализиране на учители (ДИУУ) в София.

Софийският университет работи в съдействие Културно-просветното сдружение за връзки с бесарабските и таврийските българи " Родолюбец “.

Софийският университет " Св. Климент Охридски " стартира да настанява бежанци от Украйна в две от своите бази – Творческия дом в Китен и част от общежитието на Департамента за информация и рационализиране на учители (ДИУУ) в София, съобщи Нова телевизия. Още в неделя стотици преподаватели от СУ изпратиха отворено писмо до българските институции в поддръжка на Украйна и украинския народ.

Чрез него те остро осъдиха режима на Владимр Путин и незаконните му дейности, като показаха взаимност със своите сътрудници в украинските университети, само че и с тези в съветските университети, които декларират поддръжка за Украйна, обявиха 550 академични преподаватели, подписали се под декларацията.

Те бяха безапелационни, че няма и не може да има никакво опрощение за тази война.

" Войната, стартирана от президента на Руската Федерация – тъй като той носи цялата отговорност за това незаконно действие – е предизвикателство против главните политически правила и морални полезности на модерна Европа. Войната против Украйна е война против Европа и всичко, което европейските общества и страни реализираха след края на Втората международна война, с цел да няма в никакъв случай повече заличаване на нашия континент ", споделиха преподавателите и в умозаключение написаха:

" Вярваме, че никой не може да пречупи един народ, който пази личната си татковина и не желае нищо друго, с изключение на самичък да дефинира съдбините си. Лъжата и насилието не могат да победят и в никакъв случай не са побеждавали ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР