Софийският университет Св. Климент Охридски (СУ) пусна разяснения как ще

...
Софийският университет Св. Климент Охридски (СУ) пусна разяснения как ще
Коментари Харесай

Софийският университет разясни как ще се кандидатства Медицина

Софийският университет " Св. Климент Охридски " (СУ) пусна уточнения по какъв начин ще става кандидатстването за компетентност " Медицина " съвсем месец, откакто Академичния съвет на висшето учебно заведение реши в тази компетентност да се влиза с изпитите на различен университет. Липсата на елементи по приема и смяната на разпоредбите в крачка беше източник на напрежение.

Според допълнение в правилника претендентите за " Медицина " би трябвало да подават документи настрана от останалите искащи да учат в Алма матер. Класиранията и записването за тях също ще са с разнообразни дати. Това се постанова, защото изпитите по биология и химия в Медицинския университет в София, на който бяха делегирани правата да оцени бъдещите студенти по " Медицина " в СУ, са много по-късно.

За да вземат участие в класирането за " Медицина ", младежите първо би трябвало да се регистрат в електронната система за кандидат-студенти на страницата на СУ. След това би трябвало да подадат документи персонално в университета от 18 до 28 юни, а преди този момент да платят 30 лв. такса.

Ще получат входящ номер, с който би трябвало да се записват за изпитите в Медицинския университет (МУ). това би трябвало да стане съгласно периодите, оповестени от това висше учебно заведение. Таксата за двата изпита е 100 лв.. Тя се заплаща в ректората на МУ в интервала от 18 до 28 юни.

Записването за изпитите става с получените документи от Софийския университет, с фискален бон за платени такси за явяване на изпитите, тапия за приблизително обучение.

Изпитите ще се организират в МУ и правят оценка от преподаватели в този университет. Оценките ще са налични през електронната система на Софийския университет.

Препитванията са на 1 юли по биология и на 8 юли по химия. Изпитът по биология е насърчаване на въпроси, а по химия - решение на задания. В бала за кандидатстване вземат участие оценките от двата изпита умножени по 2 и оценките по химия и биология от дипломите за приблизително обучение на претендентите.

Първото класиране излиза на 17 юли, когато е второто класиране за всички останали специалности в Софийския университет. Записването след него ще е на 18 и 19 юли. Второто класиране ще е на 22 юли и ще е единствено за " Медицина ". Записването на признатите на този стадий е на идващия ден - 23 юли. Третото класиране е на 24 юли, а записването е от 25 до 27 юли.

Очаква се в тази компетентност да бъдат признати 80 първокурсници, откакто в началото от университета оповестиха нулева година след началото на кандидатстудентската акция, а след това трансформираха разпоредбите за банкет в крачка.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР