Софийският районен съд взе най-тежката мярка за неотклонение спрямо Николай

...
Софийският районен съд взе най-тежката мярка за неотклонение спрямо Николай
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста Николай Огнянов, сочен за брат на Георги Семерджиев

Софийският областен съд взе най-тежката мярка за неотклонение по отношение на Николай Огнянов, за който се твърди, че е доведен брат на оставения за непрекъснато в ареста Георги Семерджиев, упрекнат за злополуката, при която починаха две дами в София.

26-годишният Николай Огнянов е арестуван в петък, откакто при инспекция на пътя е открито, че кара под въздействие на алкохол. Дрегерът е отчел 2,3 промила алкохол в кръвта. Два дни по-рано стана и злополуката на булевардите „ Черни връх” и „ Арсеналски”, която провокира Семерджиев.

В началото на делото юристът на обвинения Ивайло Мончев изиска да не се дава ход на делото и помоли съдията за 10 минути отмора, с цел да се запознае с него. Мончев изиска в залата да бъдат позволени очевидец по делото, а също и аудитория — дамата, от която обвиненият има дете — Мадлен Ангелова, и негов другар. Съдията се съгласи.

Свидетелят Христомир Владимиров съобщи, че познава обвинения от 6 години и са близки другари. „ Детето му е на 3 години. Грижат се за него и Николай, и Мадлен. За голямо страдание в дните, в които го няма, аз съм в тях да оказвам помощ, и съм директен очевидец, че детето непрекъснато плаче”, сподели мъжа в правосъдна зала.

Стана ясно, че Огнянов работи от години и има непрекъснат трудов контракт.

Обвинението настоя, че Огнянов би трябвало да бъде арестуван под стража, както и че съществува действителна висока социална заплаха той да извърши и друго закононарушение. От доказателствата по делото стана ясно, че той е имал в кръвта си над 3,16 промила алкохол, както и че са се основали предпоставки за ПТП. Защитата твърди, че той е карал с 1,2 промила алкохол, което не е чак толкоз огромно закононарушение.

„ Подзащитният ми е неосъждан, той е с построени привички — от 8 години работи на трудов контракт, има жена, въпреки и без подписан цивилен брак, и малко дете, за което се грижи, има адрес, на който живее и няма да се укрие. Няма опозиция при задържане, няма ПТП, просто са го спрели”, сподели юристът.

„ Не бива мярката за неотклонение да се трансформира в глоба и метод за натиск”, съобщи още той и изиска от съдията мярка за неотклонение „ подписка”.

Пред съда обвиненият също изиска по-лека мярка за неотклонение и даде обещание да се явява, постоянно, когато бъде свикан.

Присъстващите в правосъдната зала негови близки настояват, че той няма нищо общо с Георги Семерджиев.

В последна сметка Районният съд взе най-тежката мярка за неотклонение по отношение на Огнянов, оставяйки го в ареста. Той има тридневен период да апелира. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР