Софийският районен съд (СРС) взе мярка задържане под стража за

...
Софийският районен съд (СРС) взе мярка задържане под стража за
Коментари Харесай

Стрелецът от „Лозенец“ остава в ареста

Софийският областен съд (СРС) взе мярка задържане под стража за Йордан Златков. упрекнат за стрелбата преди дни в столичния квартал " Лозенец”, съобщи БГНЕС. Стрелбата стана на 18 октомври в ранния следобяд, малко след 13:00 часа. От първичните данни стана ясно, че рикоширалият патрон се е отклонил към близката постройка. Инцидентът се размина без потърпевши хора.

Златев е упрекнат в квалифицирано безчинство, за което законът планува до 5 години отнемане от независимост. Прокуратурата изиска най-тежката мярка. Според обвиняването точно той е стрелял с револвера. Пред репортерите Златев не беше отегчителен, преди съвещанието сподели единствено, че сигурно желае да се извини на фамилиите, че ги е стресирал по този метод. " Съжалявам ", сподели той.

Пред съда съобщи, че не мисли, че е нарушител. " Моята фамилия не ме прави престъпна персона, няма и да бъда”, сподели той. Йордан Златков е наследник на Злати Златев-Златистия. Според юристът му Десислава Методиева няма доказателства, че Йордан е стрелял, доста неща не са ясни и не са изяснени. " Има разминаване на очевидците, а още повече, че всички са били пияни. Как дават съответни показания, съгласно вас?”, попита репортерите защитничката в отговор на въпроса, че очевидци показват точно Златев като стрелеца.

Съдът уточни в претекстовете си и публичната заплаха, и дързостта на стореното. Изстрелите са в ранния следобяд в жилищен квартал, Златев не е отчел близостта на жилищните здания и това, че някой може да пострада. Марката му не е дефинитивна и може да се апелира пред по-горната инстанция – Софийски градски съд.

БГНЕС напомня, че през вчерашния ден стана ясно, че прокуратурата повдигна обвиняване и на Калоян Арсенов след стрелбата в софийския квартал " Лозенец”. Той е упрекнат, че не е взел нужните ограничения при държане на огнестрелно оръжие и е заплашил живота и здравето на хората. Арсенов е освободен с парична гаранция в размер на 500 лв..
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР