Софийският районен съд (СРС) обяви решението си по дело на

...
Софийският районен съд (СРС) обяви решението си по дело на
Коментари Харесай

Скандално! Богословка на Св. Синод насаждала омраза и вражда

Софийският областен съд (СРС) разгласи решението си по дело на съдружие " Шри Чинмой Център “ и двама негови членове против Десислава Панайотова, шеф на Центъра за религиозни проучвания и съвещания (ЦРИК) при софийския храм " Св. Св. Кирил и Методий “, оповестяват от Българския хелзинкски комитет.

Съдът откри, че Панайотова, която е и основен редактор на интернет страницата на Св. Синод на БПЦ, е направила подбудителство към дискриминация, като е склонявала шефове на концертни зали в София да не ги дават на " Шри Чинмой Център “ чартърен за негови концерти, тъй като той съгласно нея е " фракция “. " Шри Чинмой Център “ и двамата му членове са представлявани по делото от адв. Маргарита Илиева, шеф на Правната стратегия на Българския хелзинкски комитет.

Това е първият случай, в който съдът открива подбудителство към дискриминация по смисъла на Закона за отбрана от дискриминация не посредством обща враждебна тирада против малцинства, а посредством указания към съответни лица да извършат съответни дискриминационни актове по отношение на съответни други лица. За първи път се осъжда лице да прекрати такова държание и да се въздържа в бъдеще от него. За първи път е наказан функционер на Българската православна черква за дискриминация заради пропагандата на църковни деятели против нехристиянски организации.

СРС се произнася че неналичието на събрани доказателства за претърпените от единия просител неимуществени вреди не е съображение за отменяне на желае му като необоснован, защото самото осъзнаване от физическо лице, че негово право е нарушено, е негативно прекарване, което предстои на обезщетяване. Да се одобри, че такова лице не е претърпяло неимуществени вреди, би било освен „ в прорез с всякаква логичност и здрав разсъдък “, само че и " израз на голословен педантизъм “, стимулира се съдът.

" Шри Чинмой Център “ е съдружие, което разпространява йога, медитация и живот съгласно философията на Шри Чинмой – американски нравствен водач. Сдружението провежда концерти, изложения, издава литература.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР