Софийският районен съд отмени гаранцията от 50 000 лева на

...
Софийският районен съд отмени гаранцията от 50 000 лева на
Коментари Харесай

Отмениха гаранцията на Сидеров

Софийският областен съд анулира гаранцията от 50 000 лв. на Волен Сидеров по обвиняването, че е подбуждал към нарушение на карантинните ограничения по време на Великденските празници.

Според арбитър Николай Урумов постановлението на прокуратурата, с което му е наложена тя, е незаконосъобразно.

Обвинението на Сидеров е поради рецензиите му от ефира на партийната телевизия против задължението да се носят маски в храма и поканата му хората всеобщо да са там на Великден. Според прокуратурата по този начин водачът на „ Атака “ е призовал за нарушение на ограниченията за ограничение на Covid-пандемията.

По мотив това арбитър Николай Урумов отбелязва, че преди и по време на тазгодишните Великденските празници визитите на църковните храмове не са били неразрешени с никакъв акт - нито законов, нито подзаконов.

Според него в думите на Сидеров няма апел за непокорство, а показват персонална позиция. Съдът категорично отбелязва, че правото на свободно изложение не може да бъде ограничавано даже и в изискванията на изключително състояние.

Съдът не вижда проблем и в невъзможността на чиновници на Министерство на вътрешните работи да призоват Волен Сидеров в Столична дирекция на вътрешните работи. Така арбитър Урумов намира, че не са налице данни за осъществено закононарушение от водача на „ Атака “ и по тази причина няма по какъв начин да му бъде налагана каквато и да е мярка за неотклонение.

Волен Сидеров има още една парична гаранция от 50 000 лв.. Тя е за закана към проверяващите органи - още веднъж от ефира на партийната телевизия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР