Софийският районен съд отхвърли споразумение между прокуратурата и Любомир Яков,

...
Софийският районен съд отхвърли споразумение между прокуратурата и Любомир Яков,
Коментари Харесай

Съдът не прие споразумение на прокуратурата с обвиняемия за заплахите срещу Митева и Борисов

Софийският областен съд отхвърли съглашение сред прокуратурата и Любомир Яков, упрекнат за отпрянето на закани за живота на някогашния ръководител на Народното събрание Ива Митева и на водача на ГЕРБ и експремиер Бойко Борисов , заяви Нова телевизия.

Съдът счел, че Яков нямал физическата опция да реализира отправените закани, защото нямал оръжие, водел махленски метод на живот и се намирал в затруднено финансово състояние. Освен това магистратите отбелязали, че Митева и Борисов са едни от най-охраняваните лица в страната. Затова съдът приел, че заканите могат да бъдат окачествени като " празни приказки " .
 Ива Митева не има вяра, че задържаният за заканите към нея е основателят
Ива Митева не има вяра, че задържаният за заканите към нея е основателят

Тя желае да знае кой е поръчителят и какви са претекстовете

Припомняме, че към Ива Митева беше получен в Народното събрание на 3 септември 2021 година Яков беше броени часове след заканите. Прокуратурата му повдигна обвиняване ден по-късно.

Впоследствие мъжът беше само че откакто не беше открит на адреса си в хисарското село Красново, беше разгласен за търсене. По-късно още веднъж беше арестуван - в Стара Загора, и доведен под ескорт в съда. Магистратите го оставиха за След това той на 3 години пробация и 2 години по 200 часа безплатен труд , след съглашение с прокуратурата.

В края на октомври откакто той наново изпратил заплашителни имейли по адрес на Митева, само че този път и към някогашния министър председател Бойко Борисов. На при започване на ноември той съобщи, че му било платено за отправянето на заканите, само че не посочи от кого .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР