Софийският районен съд остави в сила старата мярка за неотклонение

...
Софийският районен съд остави в сила старата мярка за неотклонение
Коментари Харесай

Съдът остави Венци Боксьора под домашен арест

Софийският областен съд остави в действие остарялата мярка за неотклонение на Венцислав Дамянов - Боксьора, а точно домакински арест. Съдия Николай Урумов изясни, че две ограничения за неотклонение не могат да се изтърпяват едновременно, по тази причина не постанова нова мярка по новото обвиняване против Дамянов.
Още по темата
Съдия Урумов е магистратът разглеждал мярката за неотклонение на Дамянов и по първото му обвиняване в закана за ликвидиране и безчинство, като тогава той му постанова задържане под стража, само че след това градският съд трансформира решението и постановява домакински арест.

Малко по-късно, в сряда, Дамянов е арестуван още веднъж при акция на Министерство на вътрешните работи в селата Световрачане, Войнеговци и град Нови Искър, дружно с трима негови доближени. Прокуратурата му наложи 72-часов арест и му повдигна ново обвиняване за безчинство по случай от 28 юли тази година.

По време на съвещанието през днешния ден Дамянов помоли да му сложат електронна гривна, само че това можело да стане само с решение на наблюдаващия прокурор по първото му дело. Прокурорът по делото Иво Боев изясни, че против обвинения са свидетелствали осем от дванадесетте индивида, участвали на случая от 28 юли, когато Дамянов удря кроше на мъж. Обясненията им се потвърждавали от флашка с видеоматериал.

През годините против Дамянов е имало голям брой сигнали за побой, опиати и хулигански дейности. Той е прочут на органите на реда и е осъждан за разнообразни закононарушения.

След акцията по задържането му вътрешният министър Бойко Рашков в профил от служба началника на второ районно ръководство и изрази удивление от бездействието на полицията по сигналите на жители против обвинения.

По думите на Рашков е допустимо Венци Боксьора да е бил защитаван от полицейски чиновници.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР