Софийският градски съд взе мярка за неотклонение задържане под стража“

...
Софийският градски съд взе мярка за неотклонение задържане под стража“
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста заподозрения за убийството на мъжа, открит в шахта

Софийският градски съд взе мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Веско Вълчинов, упрекнат за  извършването на жестокото убийство на мъж, чиито остатъци бяха открити в шахта преди дни в центъра на София.

Признавам се за отговорен , сподели пред съда Веско Вълчинов, упрекнат за жестокото ликвидиране на Кристиан Пеев в центъра на София. Вълчинов сподели това пред съда по време на разглеждане на мярката му за неотклонение.

Вълчинов добави, че желае по-лека присъда. Също по този начин сподели, че е направил закононарушението в положение на афект, обхванала го е суматоха, обадил се е на другар и до момента в който е бил в несъответстващо положение, се е съгласил на неговите оферти по какъв начин да се прикрие убийството .

" Съжалявам за това, което се случи. Разкайвам се за действието си и се признавам за отговорен за това, че съм нанесъл удара ", сподели Вълчинов. По думите му той не се е укривал, а се е записал в хотел, с цел да обмисли случилото се. 

Прокуратурата изиска съдът да задържи за непрекъснато в ареста Вълчинов. Адвокатът му сподели, че той няма да се укрие или да извърши закононарушение. „ Той признава, че е направил закононарушението, само че не признава, че е разчленил натрупа. Той е разчленен от Суботинов “ , добави бранителят.

Съдът показа доводите на прокурора, че са налице задоволително доказателства, които водят до извод за обосновано съмнение за авторството на закононарушението, за което е притеглен обвиненият. Съдът одобри, че е налице и действителна заплаха от укриване, както и от осъществяване на закононарушение, заради което дефинира като подобаваща най-тежката мярка за неотклонение

Определението на съда не е дефинитивно и може да бъде обжалвано пред Софийски апелативен съд.

Разследването продължава.

Вълчинов е роден във Враца, разведен е, работил е като барман и сервитьор. Той е осъждан през 2013 година за междинна телесна щета, все още е оправдан.

Вчера Софийски областен съд остави в ареста Константин Суботинов, упрекнат за персонално укривателство, че е оказал помощ на Вълчинов да прикрие следите на закононарушението. Той е направил цялостни признания пред проверяващите, само че не е обяснил за какво е оказал помощ на Вълчинов.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР