Софийският градски съд трябва да гледа днес мярката за неотклонение

...
Софийският градски съд трябва да гледа днес мярката за неотклонение
Коментари Харесай

СГС решава за мярката на шофьора, прегазил 15-годишно момче на ул. Гурко

Софийският градски съд би трябвало да гледа през днешния ден мярката за неотклонение на водача, който в събота блъсна и умъртви 15-годишно момче на пешеходна пътека на кръстовището на улиците " Гурко " и " Шишман ".

Прокуратурата повдигна обвинявания на 37-годишния мъж, който е карал с 2 промила алкохол. 
Той ще бъде притеглен като обвинен за причиняване на гибел след съзнателно нарушение на разпоредбите за придвижване по пътищата.

Заместник-градският прокурор на София Иво Илиев съобщи, представен от БНР, че „ квалификацията на действието е, че това е станало при възможен предумисъл. Това се обосновава с събитието, че лидерът е управлявал моторното транспортно средство по метод, който неизбежно би довел до такива общественоопасни последствия и причиняването на гибел. Смятаме, че е допускал такива, доколкото първичните данни са, че колата се е движила с доста висока скорост, няма никакъв спирачен път, на оживено кръстовище и не на последно място - след приложимост на алкохол, като съгласно експертизата промилите му са два. За това закононарушение законът планува отнемане от независимост от 10 до 20 години и в случай че съдът го признае за отговорен - отнемане от право да ръководи МПС до живот ".

От държавното обвиняване оповестиха през вчерашния ден, че мъжът е бил санкциониран 500 лв. за шофиране в нетрезво положение за първи път преди 17 години.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР