Софийският градски съд ще решава да остави ли за постоянно

...
Софийският градски съд ще решава да остави ли за постоянно
Коментари Харесай

Съдът решава да остави ли в ареста Георги Семерджиев

Софийският градски съд ще взема решение да остави ли за непрекъснато в ареста Георги Семерджиев, предизвикал във вторник вечерта гибелта на две млади дами в центъра на столицата. Той е упрекнат за причиняване на гибел по несъобразителност на повече от едно лице.

Обвинението е по текст от глава " Престъпление против превоза " в Наказателния кодекс, съгласно който когато действието е осъществено в пияно положение или след приложимост на наркотични субстанции или техни аналози, или от него е настъпила телесна щета или гибел на повече от едно лице, или деецът е избягал от местопроизшествието или е управлявал, без да има нужната дееспособност, наказването е затвор от пет до двадесет години.

При породената от Георги Семерджиев злополука починаха две млади дами, а той се укрива с часове. Дали към това ще се прибавят дрога и алкохол ще зависи от назначените експертизи. Както и каква е била скоростта, която, съгласно очевидци, била пъти над позволената.

Разследващите интензивно търсят очевидци, в това число и за други пътни нарушавания на Семерджиев.

Проверява се и дали чиновници на Министерство на вътрешните работи не са покровителствали 35-годишния мъж, както и дали не са укривали от прокуратурата данни за осъществени от него нарушавания или закононарушения.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР