Софийска районна прокуратура образува досъдебно производство спрямо Георги Семерджиев за

...
Софийска районна прокуратура образува досъдебно производство спрямо Георги Семерджиев за
Коментари Харесай

Започва още едно разследване срещу Георги Семерджиев след забавена с година и половина информация от МВР

Софийска районна прокуратура образува досъдебно произвеждане по отношение на Георги Семерджиев за това, че е карал автомобил без надлежно удостоверение за ръководство, като действието е осъществено в едногодишен период от наказване по административен ред на дееца - закононарушение по член 343в, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс.

В петък, 15.07.2022 година, малко преди 17 часа чиновници на 05 районно управление (на МВР) при Столична дирекция на вътрешните работи рапортуваха в Софийска районна прокуратура кореспонденция за вероятно осъществено от Г.С. закононарушение преди година и половина.

Полицейската преписката е за това, че на 19.12.2020 година против Г.С. е формиран акт за определяне на административно нарушаване за ръководство на автомобил без съответното удостоверение за ръководство на МПС, показват от поркуратурата. Едва през юли 2022 година при решаването ѝ чиновниците на Отдел „ Пътна полиция “ - Столична дирекция на вътрешните работи (ОПП-СДВР) откриват, че са налице данни за осъществено закононарушение от Г.С. и я рапортуват на СРП.

Наблюдаващият прокурор е разпоредил инспекция, в която следва да се откри на какво се дължи забавянето от година и половина на отчета на формираната полицейска кореспонденция пред СРП.

В хода на осъществената инспекция е открито, че през януари 2021 година от ОПП-СДВР е направено наказателно разпореждане по отношение на Семерджиев, което не му е връчено. Не е известено друго поделение на Министерство на вътрешните работи, нито способената прокуратура. От приложената информация излиза наяве, че материалите са деловодно изведени от ОПП-СДВР чак на 06.07.2022 година Установен е и подобен случай с невръчено наказателно разпореждане по отношение на Георги Семерджиев и през 2010 година

Наблюдаващият прокурор е дал инструкции да се откри кой чиновник е държал документите, по какъв начин го е направил и за какво са били в ОПП-СДВР, а не са връчени на Семерджиев и не са били известени други отдели на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата, както и какви дейности са подхванати или не са подхванати по отношение на това.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР