Софийският градски съд (СГС) отказа в четвъртък да освободи от

...
Софийският градски съд (СГС) отказа в четвъртък да освободи от
Коментари Харесай

Жената, обвинена за убийството на баща си в Люлин, остава в ареста

Софийският градски съд (СГС) отхвърли в четвъртък да освободи от ареста Мария Велева, упрекната за убийството на 86-годишния си татко Стефан Янев.

Обвиняем като физически причинител е брачният партньор ѝ Свилен Велев, само че той не пожела от съда смяна на мярката му за неотклонение.

Пред Софийски градски съд Мария Велева отхвърли да има виновност за убийството на татко ѝ и изиска да бъде освободена. Магистратите обаче отхвърлиха настояването ѝ с аргумента, че има задоволително уличаващи я данни, както и заплаха да извърши друго закононарушение, в случай че е на независимост.

Стефан Янев бе открит погубен в фамилното жилище в столичния кв. " Люлин " на 21 февруари, а ден по-късно за закононарушението бяха арестувани двамата съпрузи. Няколко седмици преди убийството Янев гостува е предаване на Нова телевизия, където описа, че щерка му и брачният партньор ѝ държат в изолираност трите им дъщери – на 13, 14 и 19 години.

" Непълнолетните деца са настанени в спешен център. С тях се работи – психолози, педагози, да се надяваме, че им се усъвършенства положението, защото в началото не беше доста положително психическото, физическото не толкоз, главно психическото, със забавено развиване, не могат да приказват, не могат да поддържат връзка, всички последствия от тази изолираност са били налице ", изясни в четвъртък пред медиите наблюдаващият прокурор по делото Светлана Шопова.

Тя обаче призна, че сега няма информация къде се намира 19-годишното момиче, което преди към два месеца е било настанено в спешен център, само че от този момент насам прокуратурата нямала настояща информация.

По-късно в четвъртък от Агенцията за обществено подкрепяне оповестиха пред Дарик радио, че най-голямата щерка е настанена в преходно жилище, като сега се работело за настаняването на трите деца на едно място.

Решението на Софийски градски съд Велева да остане в ареста не е дефинитивно и може да бъде обжалвано пред втора инстанция. Ако това се случи, настояването ѝ за смяна на мярката за неотклонение ще бъде прегледано от Софийския апелативен съд на 17 май.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР