Софийският градски съд решава дали да остави в ареста Спас

...
Софийският градски съд решава дали да остави в ареста Спас
Коментари Харесай

Съдът решава дали да остави Спас/Александър в ареста

Софийският градски съд взема решение дали да остави в ареста Спас Василев. Смята се, че той е измамил десетки хора посредством подправен профил в обществената мрежа Facebook, представяйки се за Александър Николов.

На 10 октомври стана ясно, че десетки са жертвите на лъжец във Facebook, представящ се за Александър Николов. Във подправения профил бил построен обликът на млад и просветен човек, който доста пътува по света. Николов също по този начин е правил много съответни и достоверни мнения и влизал в полемики по разнообразни политически и обществени тематики. Оказа се че фотосите във подправения профил са на млад мъж, който работи в " Еър Франс ".

След като добил известност, индивидът зад подправения профил почнал да влиза в персонален контакт с приятелите си и да се сближава с тях. След време им предложил самолетни билети или друга техника на по-ниска цена. За задачата обаче приятелите му трябвало да му дадат персонална информация като ЕГН, копие от персонална карта и даже номер на банкова сметка. По този метод са излъгани десетки хора с разнообразни суми пари.

Над 40 тъжби за измами са получени в Министерство на вътрешните работи против представялия се за Александър Николов. Заради медийния и публичен напън Спас Василев бе задържан, като в началото от прокуратурата обявиха, че задържането е за машинация във Варна, а за мошеничествата във Facebook го преглеждат като обвинен.

Пред медиите Василев съобщи, че съжалява и че не е нарушител. Адвокатът му съобщи, че той не е желал да ощети никого, а е влезнал в обаян кръг, защото е желал да оказва помощ на свои познати като им намира евтини самолетни билети. Василев ги плащал със свои пари, само че след това цените се повишавали и той е взимал от идващите хора, които му дали суми още веднъж за евтини билети, с цел да покрие разноските, изясни юристът. По думите му, Спас е търсел почитание и внимание и се представял като Александър Николов, тъй като не харесвал името си.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР