Софийският градски съд пуска предсрочно от затвора Цветан Пъков, който

...
Софийският градски съд пуска предсрочно от затвора Цветан Пъков, който
Коментари Харесай

След пускането по-рано на осъден за убийство на пътя: Всеки нарушител ще мисли, че ще му се размине

Софийският градски съд пуска предварително от пандиза Цветан Пъков, който прегази и умъртви с джипа си 6-годишния Петьо от Панагюрище преди 3 години. Пъков може да излезе най-рано след седмица, тъй като решението ще се апелира.

Владимир Тодоров, ръководител Асоциацията на потърпевшите при произшествия уточни, че в този случай се нарушава правилото на генерална предварителна защита – наказване, което да служи на всички останали. Според него в този момент всеки, който кара с 80 км/ч в града ще си каже, че и да направи най-лошото ще му се размине.

Румяна Чобанова, брачна половинка на умрял в злополука, е безапелационна, че сходно решение на съда е безсрамие . Тя добави, че няма логичност да понижават присъда поради това, че си признал виновността си, щом си отговорен.

Пъков има над 20 нарушавания – актове и фишове и във връзка с Закона за придвижване по пътищата той е рецидивист , съобщи тя. Чобанова обърна внимание на предлагането промени в закона, съгласно които към този момент се залага термин „ систематичен нарушител”. „ Никой не гледаше до момента какъв брой нарушавания имаш. Във Варна убиха момче на автомагистралата, водачът е на независимост, той е с доста нарушавания и апелира - няма ефикасна присъда”, даде образец тя.

По закон полицейското следствие би трябвало да е до 6 месеца. Но липсват автоексперти и патолози и се намират безчет аргументи делата се отсрочват, изясни Тодоров. Когато търсиш правдивост не я получаваш и делото не стъпва в съда и по 4-5 години няма влезнала в действие присъда.

Синът на Румяна пита всеки ден за татко си, показа тя. Той е на осем и макар, че знае истината се надява да се върне. А когато тя излиза от къщи той я изпраща с димите „ Мамо, нали ще се върнеш”.

Новината за предварителното освобождение на Пъков, бащата на Петьо схваща от брачната половинка си, която още е в родилното.

„ Сутринта ми се обади и ми сподели, че го е чула по новините. То това са законите в Българи. От 6 на 4 години му паднаха присъдата. Сега ще го пуснат по-рано през останалото време си е бил по клубовете и нощните заведения. Но има Господ, това е. Господ вижда и ще го накаже”, показва Петър Гевечанов, татко на убития Петьо.

Родителите недоумяват по какъв начин човек погубил детски живот излежава присъдата си в общежитие от открит вид. „ Постоянно ми се обаждат по телефона, че бил по нощни заведения и клубове. Той си е безочлив човек и не съжалява сигурно за това, което извърши”, безапелационен е бащата.

„ На всеки един водач може да се случи да направи злополука и случай да стане, само че един естествен човек няма да демонстрира по този начин пред хората, че не го интересува и не го бърка”, сподели той.

Утре следва публично разискване на Пътния закон. Румяна Чобанова е безапелационна, че се надява Бойко Борисов да пристигна, откакто е споделил, че всеки живот е скъп.

Вдовицата прикани да няма повече разплакани очи и разпоредбите да се съблюдават.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР