Софийският градски съд потвърди решението на Софийския районен съд, с

...
Софийският градски съд потвърди решението на Софийския районен съд, с
Коментари Харесай

Йончева осъди на втора инстанция Борисов за думите му, че държавата й е плащала милиони за интервюта

Софийският градски съд удостовери решението на Софийския областен съд, с което Бойко Борисов е наказан да заплати на Елена Йончева 5000 лева обезщетение за претърпени неимуществени вреди, породени от негово обществено изявление.
 Йончева vs. Бойко Борисов в съда, потегля и делото на Суджука
Става дума за изявлението на Борисов на 10 март 2017 година на кръгла маса по екология и земеделие в Бургас: „ Ще ли сте сполучливи публицисти вие, в случай че по няколко милиона страната ви заплаща за едно изявление взето? Питам: Ако за изявление страната България, през една от централите си, заплаща на журналистка за изявленията в чужбина по няколко милиона струвайки, които дори нашето държавно управление беше насила от предходното да доплати “ и „ бяхме принудени милиони да платим за нея. С мъж – министър председател тогава “.

Сумата от 5000 лв. е обезщетение за " претърпени неимуществени вреди от оскърбен нравствен интегритет, чест, достолепие и положително име, породени от противоправно държание на Борисов, изразяващо се в отправяне на погрешни изказвания ".

Софийският градски съд анулира частта от решението на първоинстанционния съд, с което партия ГЕРБ е наказана солидарно с Бойко Борисов да заплати същото обезщетение на Елена Йончева.

Решението може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР