Софийският градски съд постановиСтрелецът проучвал навиците на жертвата, учил се

...
Софийският градски съд постановиСтрелецът проучвал навиците на жертвата, учил се
Коментари Харесай

Двама в ареста за разстрела на Ченгето

Софийският градски съд постанови
Стрелецът проучвал навиците на жертвата, учил се да гърми с револвер

Оръжието не е намерено

Софийският градски съд наложи непрекъснат арест на двама обвинени за убийството на някогашния служител на реда Любомир Иванов, по прякор Любо Ченгето. Зад решетките остават упрекнатият като причинител на атентата Кристиан Илиев и считаният за негов помощник Боян Табаков.

Както писа “Труд”, Любо Ченгето бе разстрелян измежду бял ден пред дома му в столичния квартал “Лозенец” на 25 март. Още тогава съществена версия за покушението бе присъединяване му в контрабандни канали за незаконни цигари и опиати.

В средата на предходната седмица полицията арестува Кристин Илиев и неговия приятел Борислав Г. и разгласи за търсене Боян Табаков. Срещу Борислав Г. не бяха открити доказателства и той бе пуснат без обвинявания. В петък вечерта Табаков е отишъл в столичната полиция с юрист и се е предал.

В съда стана ясно, че Илиев е следил жертвата си от няколко седмици и се подготвял за атентата, като ходел да се упражнява с револвер “Макаров” по столични стрелбища.

Оръжието от убийството не е открито. Според криминалисти всички мъже, в това число и Любо Ченгето, са работили за предприемач от времето на мутрите, който избира да живее в ЮАР. Бившият служител на реда Иванов е бил нещо като началник, през който минават заплащанията и провокирал смъртна ненавист в останалите, тъй като крадял от техния дял.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР