Софийският градски съд осъди на доживотен затвор 26-годишния Васил Василев

...
Софийският градски съд осъди на доживотен затвор 26-годишния Васил Василев
Коментари Харесай

Доживотен затвор за 26-годишен, удушил приятелката си по време на секс

Софийският градски съд осъди на пожизнен затвор 26-годишния Васил Василев за убийството на приятелката му Калина Симова, осъществено преди 3 години. Присъдата е постановена на 8 февруари, като подсъдимият е приет за отговорен за закононарушението, осъществено по изключително непосилен за жертвата метод и с особена свирепост.

Сигналът за разигралата се драма в блок в столичния квартал " Банишора " беше подаден към полицията на 16 януари 2019 година от бащата на килъра. Той получил смс от сина си, който му написал, че има намерение да постави завършек на живота си. Пристигналите на място служителите на реда откриха тялото на 25-годишната Калина Симова - приятелката на Васил, който бил в прилежащата стая. Калина е открита гола. Тя е умряла от задушаване, уточни експертизата.

Готвачът Васил и приятелката му се срещнали през 2018 година, почнали връзка и заживяли дружно. Адвокатът на подсъдимия изясни по време на делото, че връзките им били бурни и белязани от ексцентрични полови практики.

Във съдбовната нощ Васил и Калина са имали сантиментална вечеря. Имало е пререкания за смс, който получава младата жена, само че отхвърля да го прочете на приятеля си. Двамата правили секс, по време на който младият мъж почнал да души приятелката си. Васил притискал с ръце и тяло дихателните отвори, шията, гръдния панер и корема на жертвата и в резултат на механичната асфикция била породена гибелта ѝ. Според магистратите подсъдимият е показал изключителна гняв, озлобление и садизъм. Предполага се, че повода е ревнивост.

От заключението на правосъдните медици излиза наяве, че Василев не страда от психологично заболяване и интелектуалното му развиване е в границите. Няма данни за корист или взаимозависимост към алкохол и дрога.

Присъдата не е дефинитивна и предстои на обжалване пред Софийски апелативен съд.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР