Софийският градски съд наложи най-тежката мярка за неотклонение задържане под

...
Софийският градски съд наложи най-тежката мярка за неотклонение задържане под
Коментари Харесай

Обвиняемият за убийството край „Женския пазар” в София остава в ареста

Софийският градски съд наложи най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража ” на 62-годишния Константин Дамов, който е обвинен за убийството на 41-годишния Иво Андреев.

По-младият мъж, който е татко на две дребни деца, бе убит в петък от съседа си след скандал за сложена междинна врата в жилищната им кооперация на ул. „ Стефан Стамболов ” до Женския пазар. От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че сред двамата е имало дълготраен спор. При следващия подобен в петък, Дамов извадил револвер и прострелял в главата съперника си. Андреев бе откаран в болница „ Пирогов ”, само че е умрял преди да му бъде оказана помощ.

Според магистратите има задоволително доказателства и свидетелски показания против обвинения. Освен това убийството е осъществено с нелегално притежавано оръжие.

Съдът акцентира, че дългогодишният битов спор сред двамата мъже не е бил овладян и е прераснал в неконтролируема експанзия.

В последната си дума, Константин Дамов сподели, че не желае да бъде арестуван, предава бТВ. Мярката не е дефинитивна и предстои на обжалване.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР