Софийският градски съд наложи най-тежката мярка за неотклонение и остави

...
Софийският градски съд наложи най-тежката мярка за неотклонение и остави
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста Димитър Любенов, карал със 195 км/ч при смъртоносния сблъсък

Софийският градски съд наложи най-тежката мярка за неотклонение и остави за непрекъснато в ареста Димитър Любенов, упрекнат за злополуката в неделя сутринта на околовръстното шосе на София, при която почина един човек, а двама бяха ранени. Решението не е дефинитивно и може да бъде обжалвано пред горната инстанция.

Съдебният състав одобри, че в случай че е на независимост Любенов може да извърши друго закононарушение.  След установяването на използването на алкохол и опиати следва и обвиняването, повдигнато на Любенов, да бъде поправено в по-тежко, означи още съдът.

" Съжалявам за случилото се. Това ми е за първи път ", сподели Димитър Любенов при влизане в правосъдната зала пред медиите в отговор на въпрос за какво се е качил да кара автомобил след приложимост на алкохол и опиати.

Той се разплака в правосъдната зала и съобщи, че след злополуката се е опитал да помогне на потърпевшите, само че не е съумял.

" Вижте, отговорен съм, по този начин е, признавам си ", сподели Любенов пред съда. Той добави, че желае да се грижи за фамилията си и помоли съда да реши каква мярка за неотклонение да му наложи. Любенов изясни, че е бил в потрес след злополуката, само че сподели, че се е притекъл на помощ на потърпевшия автомобил.

 Снимка: БТА

Според очевидци Любенов викал към притеклите се на мястото на конфликта " Какво ви пука за французин ".

Прокурорът по делото настоя пред съда Любенов да остане за непрекъснато в ареста. В съдебта зала бяха показани две експертизи. Едната сочи, че с ъс 195 км/ч е карал първокласното си возило Любенов, когато е блъснал форда с французите на столичното околовръстно в неделя сутринта, а другата, че кръвната проба, дадена от него във Военномедицинската академия, е посочила съществуване на 1.73 промила алкохол в кръвта и на кокаин. На околовръстното, където стана злополуката, ограничаването е 80 км/ч.

 Снимка: БТА

Адвокатката на Любенов уточни, че това е случай в живота на Димитър, който има чисто досие. Но от прокуратурата отвърнаха, че той може да извърши ново закононарушение, защото е заловен в 3 престъпления.

" Любенов е бил безкритичен към законите в България. Имал е 29 фиша за скорост карал е пийнал и дрогиран и със 195 км/ч, когато е станал случаят с убития французин ", оповестиха от съда и го оставиха в ареста.

Прокурорът по делото Александър Лозанов съобщи пред публицисти, че обвиняването против Любенов евентуално ще се уточни в по-тежко, а точно, че закононарушението е осъществено при възможен предумисъл, което допуска и по-тежко наказване при признание на виновността му от съда. Той добави, че се чакат още експертизи, до момента в който казусът се проверява.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР