Софийският градски съд гледа мярката за неотклонение на Васил Божков.

...
Софийският градски съд гледа мярката за неотклонение на Васил Божков.
Коментари Харесай

Съдът гледа мярката на Васил Божков, прокурорът по делото изнесе данни за негови връзки с Пригожин

Софийският градски съд гледа мярката за неотклонение на Васил Божков. По-рано през днешния ден прокуратурата внесе искане за непрекъснатия му арест по делото за хазартния му бизнес.





В правосъдната зала прокурор Ангел Кънчев изиска установяване на мярка " задържане под стража ". Божков отговори " Няма какво да кажа, прокурорът може да желае каквото си изиска ".

Прокурор Кънчев изнесе данни за връзки на Божков с Русия и починалия водач на " Вагнер " Евгений Пригожин.

" От компютър с е-поща на Васил Божков излиза наяве, че обвиненият е имал бизнес връзки с съветския жител Евгений Пригожин и редица други съветски жители, глобени след анексията на Крим ", сподели той.

По думите на прокурора хазартният необут поздравил Руската федерация с присъединението на Крим през 2014 година и е изразил предпочитание да влага там. Отново съгласно обвиняването, Васил Божков имал 51% от хазартна компания в Крим, която била непосредствено обвързвана с Евгений Пригожин.

Твърденията са, че са укривани такси от лотарийните игри на компанията на Божков, като по този начин бюджетът е ощетен с над 700 млн. лв.. Той е упрекнат, че е ръководел проведена незаконна група от 2014 година, която се е занимавала с изнудване, подкупи, пране на пари, длъжностни закононарушения.






СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР