Софийският градски съд даде ход на делото срещу Кристиан Николов,

...
Софийският градски съд даде ход на делото срещу Кристиан Николов,
Коментари Харесай

Нови подробности около трагичната катастрофа с Милен Цветков

Софийският градски съд даде ход на делото против Кристиан Николов, който е упрекнат за причиняването на злополуката, при която предходната година почина журналистът Милен Цветков.Тежкият случай стана на кръстовище в София - колата на Цветков беше ударена с огромна скорост откъм гърба, до момента в който той изчакваше на червен светофар. Прокуратурата твърди, че сега на удара управляваният от Николов автомобил се е движел с по-висока от позволената скорост - 99 км/ч, а в кръвта му е имало следи от амфетамин, кокаин и марихуана.

Процесът против Николов стартира всъщност, откакто на разпоредително съвещание през януари той изрази страдание за случилото се. Тогава Николов не отхвърли и авторството на закононарушението.

Разпититите на очевидците по делото започнаха с годеницата на подсъдимия - Симона Цанкова, която е била в колата по време на злополуката.

В продължение на два часа Симона отговаряше на въпроси на двете страни и правосъдния състав. Тя беше безапелационна, че подсъдимият не използва опиати и води здравословен метод на живот, само че всяка вечер употребява „ чай за утешение и паста “, само че не стана ясно какви са тези артикули, съобщи bTV.

Цанкова сподели още, че не е усетила ускоряване на скоростта, с изключение на секунди, откакто чула зов от приятеля им Георги Иванов, с който били дружно, малко преди конфликта.

Тя изясни, че след злополуката единствено Кристиан е отишъл да помогне на журналиста, като събул едната си обувка и я поставил под главата му. Дал му вода и се опитал да му направи изкуствено дишане.

Симона Цанкова съобщи, че никой различен от очевидците не се е притекъл на помощ, а единствено са давали директиви.

Младата жена удостовери показанията си по време на следствието, че Георги Иванов е избягал от мястото на престъплението, а тя е излязла от автомобила от последна.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР