Софийският апелативен съд ще се произнесе в срок по делото

...
Софийският апелативен съд ще се произнесе в срок по делото
Коментари Харесай

Апелативният съд ще се произнесе в срок по делото срещу Мирослав Боршош

Софийският апелативен съд ще се произнесе в период по делото против зам.-кмета на Столична община Мирослав Боршош, обвиняем за умишлена занемареност и подписване на неизгодни покупко-продажби през интервала, в който е бил шеф на НДК, оповестиха от пресцентъра на съда.

На 31 март т.г. Софийският градски съд призна Боршош за почтен за това, че е употребявал нецелево съвсем 3,5 милиона лв., отпуснати за адаптирането на НДК за потребностите за европредседателството, както и за подписани неизгодни контракти. Съдът обаче призна някогашния ръководител на Съвета на шефовете на НДК Валентин Кръстев за отговорен и му наложи три години затвор при петгодишен изпитателен период. Той е упрекнат за насила на свои подчинени да подпишат протокол за социална поръчка, в който да занижат оценката на един от участниците и да завишат на различен.

Пред апелативния съд отбраната на Боршош е поискала удостоверение на оправдателната присъда, а отбраната на Кръстев - анулация на неоправдателната присъда и постановяване на оправдателна. Според прокуратурата обаче Боршош би трябвало да бъде приет за отговорен по повдигнатите му обвинявания.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР