Софийският апелативен съд (САС) ще заседава по делото срещу акушерката

...
Софийският апелативен съд (САС) ще заседава по делото срещу акушерката
Коментари Харесай

Продължава делото срещу акушерката Емилия Ковачева

Софийският апелативен съд (САС) ще заседава по делото против акушерката Емилия Ковачева. Тя е подсъдима за опит за ликвидиране на новородено и на първа инстанция, която е Софийският градски съд беше наказана на 18 години затвор.

През декември 2015 година Емилия Ковачева бе предадена на съд за това, че на 18 април същата година в отделението „ Неонатология ” на УМБАЛ „ Софиямед ” ООД, в стая за интензивно лекуване и специфични грижи за новородени, направила опит съзнателно да умъртви малолетната Никол, родена на 14 април.

Запис на охранителна камера демонстрира по какъв начин жена, наподобяваща на Ковачева, която е била и на промяна довечера, пребива детенцето и го души, в резултат на което то получава мозъчен кръвоизлив. Малката Никол е получила и строшаване на черепната кост поради нанесените й удари.

При предходни съвещания един медиците, призовани като очевидци по делото съобщи, че не разпознава Емилия Ковачева на записа, изработен от охранителните камери. Показанията на различен свител пък се различаваха от тези, приложени в делото.

Родителите на битото бебе желаеха цивилен иск в размер от 400 000 лв.. Те встъпиха в делото и като частни обвинители.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР