Софийският апелативен съд /САС/ пусна убиеца Джок Полфрийман, който уби

...
Софийският апелативен съд /САС/ пусна убиеца Джок Полфрийман, който уби
Коментари Харесай

САС пусна предсрочно убиеца Джок Полфрийман

Софийският апелативен съд /САС/ пусна килъра Джок Полфрийман, който умъртви в центъра на София студента Андрей Монов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

“Тричленен състав на Апелативен съд – София с ръководител Калин Калпакчиев и членове Весислава Иванова и Виолета Магдалинчева прегледа през днешния ден тъжба против решение на Софийския градски съд (СГС), с което е оставена без почитание молба за предварително условно освобождение на австралийския жител Джок Полфрийман. Апелативните магистрати намират жалбата за основателна и Полфрийман може да излезе на независимост. В случая са налице са законовите учредения за предварително условно освобождение. Мотивите на правосъдния състав ще бъдат оповестени на уеб страницата на съда “, се споделя в известието.

Австралиецът излежава 20-годишна присъда за убийството с нож на студента Андрей Монов. Престъплението бе осъществено на пл. “Света Неделя ” в столицата в нощта на 28 декември 2007 година
Джок Полфрийман е служил в специфичните елементи и извънредно добре тренирана машина за убийства. По време на престоя си в български затвор той сътвори неправителствена организация за реформиране на българската затворническа система. За своята гражданска интензивност той беше номиниран за Човек на годината от Българския хелзинкски комитет на Красимир Кънев. След мощен публичен напън правозащитната организация беше принудена да отдръпна номинацията.
В отбрана на Джок Полфрийман в България беше докарана даже австралийската актриса, изпълнила ролята на Меги от международния шлагер „ Птиците умират сами “.

През юли 2011 година Върховният касационен съд дефинитивно осъди Полфрийман на 20 години затвор. Преди 6 години пък австралийските управляващи желаеха килъра да бъде трансфериран в родината си, където да изтърпи остатъка от присъдата си. Главният прокурор Сотир Цацаров отхвърли, като се стимулира, че тогава наказаният е правил голям брой груби нарушавания на разпоредбите и неведнъж е бил наказван в пандиза, а също така беше изтърпял по-малко от 6 години от наложеното му наказване.
Преди година Полфрийман още веднъж изиска да излезе предварително от пандиза, само че отдръпна настояването си още преди съдът да го прегледа, откакто разбра, че затворническата администрация е срещу. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР