Софийският апелативен съд пусна предсрочно австралиецът Джок Полфрийман от затвора.

...
Софийският апелативен съд пусна предсрочно австралиецът Джок Полфрийман от затвора.
Коментари Харесай

Пуснаха предсрочно Джок Полфрийман, убил български студент

Софийският апелативен съд пусна предварително австралиецът Джок Полфрийман от пандиза.
Мъжът излежава 20-годишна присъда за убийството на студента Андрей Монов с нож на пл. "Света Неделя " на 28 декември 2007 година През юли т. година Полфрийман застана пред Софийския градски съд с искане за предварително освобождение, само че магистратите отхвърлиха.
Предстои да стане известно с какви претекстове съдиите от по-горната инстанция са решили да
Тричленен състав на Апелативен съд – София с ръководител Калин Калпакчиев и членове Весислава Иванова и Виолета Магдалинчева, прегледа жалбата против решение на Софийския градски съд (СГС), с което е оставена без почитание молба за предварително условно освобождение на австралийския жител Джок Полфрийман. Апелативните магистрати намират жалбата за основателна и Полфрийман може да излезе на независимост. В случая са налице са законовите учредения за предварително условно освобождение. Мотивите на правосъдния състав ще бъдат оповестени на уеб страницата на съда. Наказанието е кратко с 6 години и 10 месеца.
Джок Полфрийман е служил в специфичните елементи и извънредно добре квалифициран. По време на престоя си в български затвор той сътвори неправителствена организация за реформиране на българската затворническа система. За своята гражданска интензивност той беше номиниран за Човек на годината от Българския хелзинкски комитет (БХК) на Красимир Кънчев. След мощен публичен напън обаче Кънев беше заставен да отдръпна тази номинация.
В отбрана на Джок Полфрийман в България беше докарана даже австралийската актриса, изпълнила ролята на Меги от международния шлагер „ Птиците умират сами “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР