Софийският апелативен съд потвърди налагането на запор върху 16 314

...
Софийският апелативен съд потвърди налагането на запор върху 16 314
Коментари Харесай

Потвърдиха запора върху акциите на Варна в пловдивския панаир

Софийският апелативен съд удостовери налагането на запор върху 16 314 400 поименни безналични акции от капитала на " Международен панаир Пловдив ". Потвърденото решение е по делото, заведено от министъра на стопанската система Богдан Богданов. 
Прочетете още
Мярката беше позволена по-рано от Софийския градски съд за поръчителство на предявения от страната иск против община Варна. Акциите на морската столица съставляват 29% от капитала на панаира.

" Държавата би трябвало да резервира собствеността си в Пловдивския панаир, само че и да работи за развиването на сдружението. Международното ревю не се ръководи дейно, по тази причина Министерството на стопанската система и промишлеността е фокусирано върху създаването на Стратегия за развиването му ", разяснява Богдан Богданов.

Решението на Апелативния съд е дефинитивно и не предстои на обжалване.

Още при започване на юни министърът разпореди цялостен юридически разбор по проблема с Пловдивския панаир. По-късно Министерският съвет му разпореди да извърши всички вероятни дейности в отбрана на държавния интерес. В средата на юли беше предявен иск за признание на собствеността на страната върху акциите, като към сегашния миг с влезнали в действие избрания са почетени и двете особени претенции: за прекъсване на вписването на апорта в Търговския указател и за налагане на запор на акциите.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР