Софийският адвокат Ивайло Дадански който нападна пловдивският любимец Митко Чорапа

...
Софийският адвокат Ивайло Дадански който нападна пловдивският любимец Митко Чорапа
Коментари Харесай

Адвокатът, ударил Митко Чорапа в “Капана“, застава пред пловдивския съд

Софийският юрист Ивайло Дадански който атакува пловдивският любим Митко Чорапа ще се изправи пред съда в сряда заран. Той е упрекнат в причиняване на лека телесна щета по хулигански подбуди, наказването за което е до 3 години затвор.

Припомняме, че юристът стопанисваше чартърен питейно заведение в “Капана “. Той познавал Митко, защото го виждал неведнъж да продава чорапи наоколо до кафенето му.

Митко изкарва прехраната си като продава чорапи в центъра Пловдив, най-вече в “Капана “. Пловдивчани го познават като добросърдечен и мирен и е почитан и харесван от по-голямата част от посещаващите и работещите в квартала. Някои даже го дефинират като знак на града.

На 27 май предходната година, Митко вървял самичък по улица в квартала, като носил през рамо чанта с чорапи за обмен, а в ръцете си държал пакети с чорапи. От двете страни на павираната улица били ситуирани търговски площи с маси за клиенти на заведения, едно от които било на софийския юрист.

Когато видял Митко, той нападателно му препречил пътя, като му изискал пояснение за какво досега не му бил върнал чадър, който преди време му бил дал. Добродушният търговец от своя страна обяснил няколкократно, че нямало по какъв начин да му върне чадъра, защото го бил не запомнил в едно заведение и когато се върнал не го бил намерил. Това ядосало юриста, който изискал да му заплати сумата от 200 лв. за чадъра. Митко му споделил, че няма опция да заплати толкоз пари. В резултат на това, софиянецът почнал да крещи, внезапно издърпал с ръце пакетите с чорапи от ръцете на Митко, ритнал ги с крайник във въздуха и ги разпилял по улицата. Въпреки, че в близост имало доста хора, притежателят на заведението траял с невъздържаните си и арогантни дейности. С нов ритник траял да разпилява пакетите с чорапи, след което се доближил към Митко и го блъснал с главата си в лицето. От удара Митко залитнал и направил няколко крачки обратно. Адвокатът се запътил още веднъж да го удари, само че бил спрян от двама мъже, които се намирали наоколо.

Собственикът на заведението в арт-квартала не е харесван от сътрудниците си в региона. Мнозина от притежателите на заведения се оплакаха от юриста. Определиха го като " брутално безочлив ", " безчинстващ`, като " нямал капка колегиално отношение ". Именно поради междусъседските пререкания се е стигало и до тъжби в полицията.

След случката, юристът затвори заведението си, а пред него се провежда митинг в отбрана на Митко и се събраха десетки пловдивчани. Много от протестиращите захвърляха по чифт мръсни чорапи пред входа, в символ на противоречие в сходен вид държание. Върху фасадата се появи лист с надпис " Долу ръцете от Митко ".

Митко също се по появи в Капана и бе посрещнат с аплодисменти от множеството пред заведението. Тогава той описа, че се усеща добре, само че лицето му малко е подуто след удара. В ръцете си естествено носеше торба, цялостна с чорапи. Любимецът на арт квартала продаде всичките си чорапи за броени минути.

Продавачът на чорапи Митко чака 15 000 лв. след случилото се в Капана. 10 000 са от египтянина Нурелдин, който му подарява сумата. Останалите 5 000 лв. Митко желае точно от юрист Ивайло Дадански под формата на обезщетение, поради нанесения удар с глава в Капана. Това съобщи той в изявление пред наш кореспондент малко след случилото се.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР