Софийският административен съд остро разкритикува Министерството на финансите заради милионите

...
Софийският административен съд остро разкритикува Министерството на финансите заради милионите
Коментари Харесай

Съдът се чуди защо Горанов е проспал над 200 млн. лв. от Еврофутбол - slava.bg

Софийският административен съд остро разкритикува Министерството на финансите поради милионите неплатени налози и такси от страна на обвързваното с предприемача Васил Божков Еврофутбол ООД. Според магистратите е необяснимо бездействието на контролните органи, които толкоз доста години не са открили нарушаването, съобщи frognews.
Съдия Антоанета Аргирова стои зад решението на Темида, което другояче е в интерес на Национална агенция за приходите и задължава “Еврофутбол” да заплати на приходната организация 390 760 лева за адвокатско заплащане. Остри са рецензиите към финансовото министерство, като не се загатва поименно Владислав Горанов, само че ведомството е било под негово управление в обсъждания интервал. ФрогНюз другояче напомня, че Горанов не си потегли от министерския пост в разгара на абсурда.
Съдия Аргирова акцентира, че законът въобще не е явен. И че в случай че беше, комисията по хазарта нямаше да написа разпоредбите, по които са събирани таксите от "Еврофутбол ", а шефът на комисията по хазарта щеше да даде най-малко един образец какво е хазартна игра в претекстовете към акта против сдружението.

Ако една норма е неразбираема поради недобра редакция, без значение каква е повода за тази недобра редакция и запазването й във времето, не основава съображение нито за неприлагане на нормата, нито за неправилното й използване, изяснява съдът. И добавя, че неяснотата се преодолява с пояснение, което е обвързване на единствено на съда, само че и на изпълнителната власт.
Сега съдът пояснява, че Законът за
хазарта не е допускал залагания върху резултати от спортни надпревари и надбягвания с коне и кучета да може да бъде проведена по подобен метод, че залозите на участниците да не се заплащат на уредника на играта преди провеждането на самата игра. Т.е. изключено е от уредниците на тези игри да се събират такси и комисионни вместо залози, пишат от в. “Сега”.

Нормата на Закона за
хазарта е прилагана погрешно и от Държавната комисия по хазарта, и


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР