Софийски университет . Етичната комисия на висшето учебно заведение потвърди,

...
Софийски университет . Етичната комисия на висшето учебно заведение потвърди,
Коментари Харесай

Политически зоопарк: Защо СУ уволни професор Мирчев?

Софийски университет. Етичната комисия на висшето образователно заведение удостовери, че застава зад " традициите на взаимното почитание и съгласие и уверено осъди всички послания, които с претенцията да бъдат университетски, омаловажават други способи на живот и култури, или под друга форма подриват полезностите на равноправието ".
Припомняме, че студенти упрекнаха проф. Мирчев в потребление език на омразата.. След уволнението на проф. Мирчев заваляха и мнения в обществените мрежи.
 Софийският университет в профил проф. Михаил Мирчев след скандал Софийският университет в профил проф. Михаил Мирчев след скандал
Софийският университет " Св. Климент Охридски " приключва гражданския контракт на проф. Михаил Мирчев. Това се споделя в публично обявени...
Макар и да става въпрос за скандал в академична среда, той има своя политически нюанс и по тази причина ще проследим най-интересните отзиви в обичайна ни графа " политически зоопарк ".
Ето ги и тях:
" Университетът е място за цивилизовани хора и просвета, а не за фашистка агитация ",.
От Студентското общество за тъждество, което изпрати сигнал за езика на омразата,: " След подаден сигнал от Студентско общество за тъждество при СУ беше преустановен договорът на проф. Михаил Мирчев за неприемливо разпространение на расистка тирада от университетската естрада ".
На противоположният полюс беше мнението на българският представител на групата на Европейските Консерватори и Реформисти в България. Той бе измежду хората, които застанаха зад думите на проф. Мирчев:
 Комисията за отбрана от дискриминация се захвана с проф. Михаил Мирчев и лекциите му Комисията за отбрана от дискриминация се захвана с проф. Михаил Мирчев и лекциите му
Днес, 18 ноември 2020 година, Комисията за отбрана от дискриминация (КЗД) се самосезира по отчет на Наско Атанасов, член на КЗД. Докладът е...
" Софийският Университет падна. Първата крачка към превръщането на цялата ни система за висше обучение в добре работеща машина за политическа уместност, крайно-прогресивистка агитация и демократична инквизиция. Така, както са университетите на Запад и от които извират годишно най-абсурдните, токсични и нездравословни хрумвания и политики.
Преди месец се опитахме да предупредим българското общество за това. Казусът с Мирчев въобще не беше по отношение на личността или качествата му, а по отношение на това, че крайно-левите фанатици у нас се пробваха да слагат казус.
Да изнудят университет чрез образеца на сходен учител, за това той да капитулира пред тях и да разгласи обществено, че ще им играе по свирката оттук насетне. Че ще захвърли всякаква концепция за академична, идеологическа и политическа индиферентност, и ще бъде " водеща мощ в отбрана на демократичните полезности ". Че ще репресира и подтиска всевъзможни отзиви, които " омаловажават други способи на живот и култури ".
Бих желал да попитам с какво право и съображение университетът, или който и да било, следва да цензурира " омаловажаването на други способи на живот и култури "? Нямаш право да омаловажиш културата на Ислямска Държава ли? Начина на живот на алкохолиците, наркоманите или скинарите ли?
Естествено,че не това в действителност имат поради крайно-левите фанатици, натиснали университета за тази позиция. Това, което те имат поради е, че няма да имате право да омаловажите ТЕХНИТЕ способи на живот и култури - на " богопомазаните " от тях малцинства и групи хора.
 Журналист: Опитват се да убият кариерата на професор Мирчев Журналист: Опитват се да убият кариерата на професор Мирчев
" Тази заран мернах, че се пробват да убият кариерата на професора по социология Михаил Мирчев, който ми е преподавам в УНСС избираем п...
На тези, които са показали в " свещената " пирамида на привилегиите. Естествено, че ВАШИТЕ способи на живот и вашата просвета - зла, патриотична, ретроградна, християнска, патриархална, " Бай Ганьовска ", освен ще предстои на омаловажаване, ами това ще бъде занятие номер едно във към този момент завладения от културни марксисти университет.
Това не са мечти или прогнози, а действителността, която хора като мен са видяли и документирали персонално в западните университети.
Реалност там, за която приказват и алармират хиляди хора, в това число на най-високо академично и интелектуално равнище. От това се опитахме, и ще продължаваме да с опитваме, да предпазим и България. Но СУ към този момент падна ".
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР