Софийски градски съд взе мярка за неотклонение задържане под стража“

...
Софийски градски съд взе мярка за неотклонение задържане под стража“
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста за постоянно Калоян, обвинен за убийството на Кристина в София

Софийски градски съд взе мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на 34-годишния Калоян К., упрекнат за преднамерено ликвидиране.
Това е по искане на Софийска градска прокуратура. С прокурорско разпореждане обвиненият беше арестуван за период до 72 часа.
Тялото на 32-годишна Кристина бе открито в багажник на автомобил в София на 7 април. Вчера в съда бяха показани доказателства, които демонстрираха, че убитата е убита със длъжностен „ Макаров “, причислен на новата другарка на Калоян. Установено е, че гилзата е открита в автомобила на потърпевшата. Тя е част от патрон, изстрелян от „ Макаров “. Пистолетът е бил открит при претърсването в поделението, в което е била военнослужещ свидетелката Йорданка Сотирова. Оръжието е било конфискувано.
Съдът показа доводите на прокурора, че са налице задоволително доказателства, които водят до извод за обосновано съмнение за авторството на закононарушението, за което е притеглен обвиненият. Софийски градски съд регистрира и последователността на дейностите при осъществяване на закононарушението, както и укриването на следите. Съдът одобри, че е налице и действителна заплаха от осъществяване на закононарушение, заради което дефинира като подобаваща най-тежката мярка за неотклонение. 
Определението на съда не е дефинитивно и може да бъде обжалвано пред Софийски апелативен съд.
Разследването по случая продължава.

*Снимка: bTV
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР