Софийски градски съд върна на прокуратурата обвинителния акт срещу уволнената

...
Софийски градски съд върна на прокуратурата обвинителния акт срещу уволнената
Коментари Харесай

Съдът върна на прокуратурата обвинителния акт срещу Ченалова

Софийски градски съд върна на прокуратурата обвинителния акт против уволнената арбитър Румяна Ченалова, оповестиха от Софийски градски съд. 

Според съда по време на досъдебното произвеждане е позволено значително отстранимо процесуално нарушаване, засягащо правото на отбрана на обвиненото лице. 

Ченалова е привлечена под отговорност, че като арбитър по висящо комерсиално дело, е направила 14 действия, с които е нарушила и не е изпълнила служебните си отговорности. Тя дава отговор като докладчик по спор сред „ Обединени енергийни търговци ” и НЕК, като прокуратурата твърди, че магистратът е ощетила ползите на държавното дружество.

От днешното определение на съда обаче излиза наяве, че държавното обвиняване не е в положение да изясни какво неправилно е направила Ченалова, която е главен участник в записите от „ Яневагейт ”. 

„ Обстоятелството, че обвиненото лице е с юридическо обучение и дълготраен опит като арбитър, не освобождава прокуратурата от задължението да внесе в съда обвинителен акт, съдържащ ясно и разбираемо обвиняване, което да бъде разбрано както от лицето, привлечено към наказателна отговорност, по този начин и от неговия бранител ”, написа арбитър Даниела Талева.

Прокуратурата може да стачкува разпореждането й пред апелативния съд в София в 7-дневен период.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР