Софийски градски съд уважи искането на прокуратурата и реши да

...
Софийски градски съд уважи искането на прокуратурата и реши да
Коментари Харесай

Васил Божков остава в ареста

Софийски градски съд почете настояването на прокуратурата и реши да остави за непрекъснато в ареста Васил Божков,

тъй като може да се укрие и тъй като има обосновано предположение за осъществено закононарушение.

Мярката за неотклонение, която беше прегледана е по едно от делата против Божков, а точно това, което е обвързвано с хазартния му бизнес.

Прокуратурата упреква бизнесмена в това, че е управлявал проведена незаконна група и е ощетил хазната с над 500 млн. лв..

Според държавното обвинение от преписка в електронната поща станало ясно, че Васил Божков е имал директни бизнес връзки в областта на хазарта с съветски жители, които са в санкционния лист на Европейски Съюз.

Сред тях са Евгений Пригожин и Алексей Гарбер, някогашен началник на „ Роснефт “.



Още от изказванията на прокуратурата в залата – Божков имал 51% от
хазартна компания в Крим, подкупвал е членове на Комисията по хазарта и е избягал от България след предизвестие от политици.

По мотив поискания непрекъснат арест самият Божков още преди съвещанието сподели, че прокуратурата може да желае каквото си желае.

А юристът му Георги Гатев съобщи в залата: „ Обърках се дали се намирам на дело за
хазарт или по доста тежък политически развой “ и добави, че не се приказва всъщност. След това помоли да се вземе поради, че Васил Божков се е прибрал непринудено в страната.



„ Няма бизнес връзки с Пригожин. Това са неща, които вие сами чухте, че бяха някак вкарани в това дело. Не знам по какъв метод и за какво “, уточни Гатев.

„ Всички доказателства са коментирани в това произвеждане с оглед изясняване на събитията има ли обосновано съмнение, че обвинения Божков е причастен към припадък на предприемчивост. И има ли обоснова съмнение да се укрие или да извърши такова. Съдът постанови, че има обосновано съмнение че е осъществено такова. Също има заплаха да се укрие “, съобщи Ангел Кънев, прокурор.

На излизане от правосъдната зала, Божков съобщи, че ще апелира наложената му мярка за неотклонение.

След решението предприемачът разгласява пост във Фейсбук – „ Правосъдие в България още няма. Има бухалки. Реформирани. “




СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР