Софийски градски съд разпита първите свидетели по делото за убийството

...
Софийски градски съд разпита първите свидетели по делото за убийството
Коментари Харесай

Приятелката на убития в Борисовата градина Георги разказа как е умрял в ръцете ѝ

Софийски градски съд разпита първите очевидци по делото за убийството на 16-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина. В правосъдната зала бяха родителите на Георги, както и майката на обвинения Йоан Матев. Сред разпитаните очевидци беше и приятелката на убитото момче Лора Крашевска, с която Георги се е свързал незабавно, откакто е бил намушкан. Лора описа, че когато е отишла при приятеля си той към момента е бил жив, само че е умрял, преди да пристигна колата за спешна помощ, прецизира Дарик.

Първият разпитан очевидец по делото беше приятелката на убитото момче Лора Крашевска. Тя описа, че на 2 юни 2015 година е трябвало да се срещне с Георги след учебно заведение. След като се чули и той и споделил, че до няколко минути ще е пред Строителния колеж „ Христо Ботев”, където е учела Лора, тя получила второ позвъняване от него. Георги ѝ споделил единствено, че е намушкан и я помолил да отиде при него. Той ѝ споделил, че е на скамейка, само че не прецизирал къде. Лора се сетила, че нормално са се събирали на пейки в Борисовата градина и тръгнала натам.

Когато стигнала при него тя видяла Георги да лежи на скамейка с пяна към устата. Веднага се обадила на Спешна помощ, само че не съумяла да посочи къде тъкмо се намират, по тази причина колата за спешна помощ ги подминала един път, след което момичето се обадило наново на 112.

Когато медиците пристигнали, открили че момчето към този момент е мъртво.

Лора описа още, че на 1 юни 2015 година, ден преди убийството, Георги е имал спор с неин съученик. Игнатов ревнувал приятелката си, само че не се е стигало до съществени проблеми.

В показанията си Лора описа, че съученичка на обвинения Йоан Матев - Стефания Вълчанова, е потърсила непосредствен другар на Георги, като му споделила, че има доказателства за убийството на момчето. Приятелка на убитото момче се срещнала с Вълчанова, а тя ѝ посочила записка на телефона си, в която била описала разнообразни обстоятелства. В бележката се разказвало по какъв начин Матев е отишъл в учебното заведение си в деня на убийството и се е преоблякъл и измил в тоалетната. Според разказаната от Стефания история Матев е трансформирал държанието си след убийството. От неприятно момче се бил трансформирал в сгънат човек, който не комуникирал със съучениците си.

В процеса на делото стана ясно, че показаните от Вълчанова мемоари не са нейни наблюдения, а на съученици и другари на Матев.

Родителите на убития Георги също дадоха показания, от които стана ясно, че са пристигнали на мястото на случая 30 минути, откакто Лора им се е обадила.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР