Софийски градски съд потвърди изцяло присъдата на първоинстационния съд, с

...
Софийски градски съд потвърди изцяло присъдата на първоинстационния съд, с
Коментари Харесай

СГС с окончателна присъда за Коко Каменаров


Софийски градски съд удостовери напълно присъдата на първоинстационния съд, с която подсъдимия Константин Каменаров беше приет за отговорен в това, че е карал с 1.6 промила алкохол в кръвта. Това оповестиха от Софийски градски съд.
С решение от през днешния ден – 22 април, Х-ти въззивен състав на Софийски градски съд удостовери и наложеното наказване от 1 година и 3 месеца „ отнемане от независимост “ с 3 години изпитателен период и 600 лева санкция. Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване и митинг.
Тази присъда значи, че Каменаров повече не може да е общоприет шеф на Българска национална телевизия.
Присъда отнемане от независимост за съзнателно закононарушение от общ темперамент е едно от основанията по закон за преустановяване мандата на шефа на публичната телевизия, като официално решението се взема от Съвета за електронни медии. Няма значение дали наказването е дейно или условно.
На 2 ноември 2017 година арбитър Марина Манолова от Софийския областен съд призна Каменаров за отговорен, че на 23 юни 2016 година към 3.50 ч е управлявал колата си с централизация на алкохол в кръвта над 1.2 на хиляда. Резултатът от 1.6 промила е открит с кръвна проба, откакто Каменаров е спрян за инспекция и тестван с дрегер.
В претекстовете на районния съд се цитират обясненията на Каменаров. Той твърди, че във въпросната вечер се прибрал към 23 ч. изпил едно уиски, с цел да се отпусне. После за стимулиране на метаболизма и загуба на телесно тегло взел и билката "златен корен ", която разтварял в чист етилов алкохол - медицински алкохол. Тази вечер изпил двойна доза от разтвора - най-малко 100 грама. Около 2.00 ч Каменаров получил позвъняване от брачната половинка си, която по това време била на празненство. Тя му споделила, че не се усеща добре и го помолила да я прибере. Той бил спрян за инспекция, откакто взел жена си. Каменаров пледира, че е почтен, и желае да бъде оневинен. Основният му мотив е, че няма по какъв начин от едно уиски да се стигне до 1.6 промила, а резултатът бил подобен поради билката.
"Деянието е осъществено с директен предумисъл, като подсъдимият е съзнавал общественоопасния му темперамент, предвиждал е настъпването на неговите общественоопасни последствия - че ръководи МПС под въздействието на алкохол с централизация над 1.2 промила, и е желал настъпването на тези последствия, като съзнателно е почнал да ръководи моторното транспортно средство без значение от използвания от него алкохол ", написа в решението.
Законът употребява термина "алкохол ", не прави разлика по типа на питието, в което се съдържа - уиски, водка, ракия, разнообразни типове алкохолни коктейли,чист етилов алкохол и така нататък, нито по търговски марки, изяснява обаче съдът. Магистратът добавя, че Каменаров не е бил спрян на отиване към брачната половинка си, а по-късно - когато към този момент се е уверил, че тя е добре и няма нищо съдбовно (по негови думи). Тоест не устоя доводът, че не е осмислил държанието си, добавя арбитър Манолова. Освен това, в случай че брачната половинка му е била в толкоз влошено здравословно положение, е трябвало да бъде извикана кола за спешна помощ. В противоположен случай има таксита и служби "дринк енд драйв " ( "пий и карай "), разсъждава съдът./ПИК
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР